02. 10. 2018 - 12:55
UNFKS – “Horde zla”: Stavi Vedranovu sliku na profil i podrži...
907
Shares
UNFKS – “Horde zla”: Stavi Vedranovu sliku na profil i podrži akciju

DEVET GODINA OD UBISTVA VEDRANA PULJIĆA

UNFKS – “Horde zla”: Stavi Vedranovu sliku na profil i podrži akciju

Sport.ba
02. 10. 2018 - 12:55
0
Shares

U četvrtak se navršava devet godina od ubistva 24-godišnjeg Vedrana Puljića. Tim povodom Udruženje navijača FK Sarajevo – “Horde zla” putem svoje Facebook stranice pozvalo je sve fanove i pristalice kluba s Koševa, ali i drugih klubova, da ponovo skrenu pažnju na, kako je saopćeno iz ove navijačke grupe, nakaradno Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine.

-  Namjeravamo ispuniti Facebook sa slikom ubijenog Vedrana Puljiće i skrenuti pozornost na nakaradno Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine. Stavi sliku Vedranovu na profil i podrži akciju. Istina za Vedrana 4. oktobar 2009. – 4. oktobar 2018, saopćeno je iz Unije navijača FK Sarajevo – “Horde zla”.

Puljić je, podsjetimo, smrtno stradao u navijačkin neredima u Širokom Brijegu pred prvenstvenu utakmicu Široki Brijeg – Sarajevo. Ubijen je iz vatrenog oružja, a prvooptuženog Olivera Knezovića, nakon dugotrajnog bježanja i skrivanja u Hrvatskoj, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu više ne tereti za Puljićevo ubistvo i ranjavanje još šestorice navijača… Prema izmjenjenoj optužnici, Knezović  samo odgovara za pokušaj ubistva

Knezović se tereti da je 4. oktobra 2009. godine ispred stadiona Pecara, tokom navijačkih sukoba, oteo pištolj policajcu Draganu Vujeviću i u pravcu navijača Sarajeva ispalio deset metaka ne razmišljajući o posljedicama. Do promjene optužnice došlo je nakon vještačenja i iskaza svjedoka. Vještaci su se složili da je nemoguće utvrditi iz kojeg oružja je pucano na navijače, prilikom čega je ubijen Puljić. Vještak Vojin Maštruko je u svom nalazu naveo da hitac koji je pogodio Puljića u glavu najvjerojatnije nije ispaljen s pozicije na kojoj je stajao optuženi, nego s parkirališta benzinske pumpe. 

On je također naveo da nije mogao provjeriti da li je hitac koji je usmrtio Puljića ispaljen iz pištolja koji je oduzet jednom od policajaca... Ova odluka Županijskog suda svakako je sramotna i očigledno je kako će ubica navijača FK Sarajevo, ko god da on bio, najvjerovatnije proći nekažnjeno…

(Sport.ba)

Učitaj još novosti