02. 10. 2018 - 14:37
RONALDO NA ŽESTOKOM UDARU, A SADA SE OBRATILA I ZGODNA...
907
Shares
RONALDO NA ŽESTOKOM UDARU, A SADA SE OBRATILA I ZGODNA GEORGINA: Hoće li ovo biti ključ slučaja?!

TEŠKE OPTUŽBE AMERIKANKE

RONALDO NA ŽESTOKOM UDARU, A SADA SE OBRATILA I ZGODNA GEORGINA: Hoće li ovo biti ključ slučaja?!

Sport.ba
02. 10. 2018 - 14:37
0
Shares

Američka policija je potvrdila kako je otvorila istragu protiv portugalske nogometne zvijezde Cristiana Ronalda zbog navodnog napastvovanja i iskorištavanja Amerikanke Kathryn Mayorga 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

Amerikanka je u razgovoru za njemački tjednik Der Spiegel optužila napadača Juventusa da ju je 2009. iskoristio u svom apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je iduće godine isplatio 375.000 dolara za šutnju, no osam godina kasnije odlučila ga je tužiti.

Njemački tjednik tvrdi kako ima dokumente koji potvrđuju riječi danas 34-godišnje žene, Portugalac tvrdi kako je sve lažna vijest, njegovi odvjetnici prijete tužbom, no policija u Las Vegasu ne misli tako te je ponovno otvorila slučaj. Kathryn Mayorga je tužbu na 34 stranice podnijela prošlog mjeseca na Okružnom sudu u Nevadi.

"Slučaj je ponovo otvoren u septembru 2018. godine. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj", stoji u kratkom saopćenju policije iz Las Vegasa. Oglasio se i Portugalac koji tvrdi kako je sve 'fake news."

"Ne, ne, ne. Ono što su rekli danas su lažne vijesti. Oni se žele promovirati koristeći moje ime. To je normalno. Žele biti poznati izgovarajući moje ime, ali to je dio posla", komentirao je Portugalac optužbe u video poruci.

Kathryn Mayorge je 2009. radila u jednom noćnom klubu kao hostesa. Ronaldo joj je prišao i ponudio piće, te pozvao na druženje u njegov hotelski apartman. Kasnije su se ona i njezine prijateljice našle s Ronaldom i njegovom pratnjom, te su svi otišli u Ronaldov apartman. Veći dio društva se zabavljao u jacuzziju, dok je Ronaldo 'krenuo u akciju'. Mayorga tvrdi kako je Ronaldu jasno dala dio znanja kako ne želi odnos, no Ronaldo ju je odvukao u spavaću sobu i analno iskoristio.

"Nakon što me napastvovao mi se izvinio. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih 1 posto", kazala je Mayorga za Der Spiegel.

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, no potom je popustila pod pritiskom Ronaldovih 'fixera' i pristala na izvansudsku nagodbu. Na pitanje zašto je uzela novac i šutjela godinama, Mayorga je navela kako je bila "prestravljena zbog njegove slave i popularnosti". Tvrdi i kako se zbog svega odala piću te da je često pomišljala na najgore.

"Pretrpjela sam emocionalne i tjelesne ozljede. Imam posttraumatski poremećaj i veliku depresiju", kazala je Amerikanka dodavši kako nije željela da se njezino ime povlači po medijima. Ronaldo je navodno već 2009. priznao kako je imao odnos s tom djevojkom, međutim tvrdio je kako nije bilo napastvovanja.

"Rekla je da ne želi, ali se učinila dostupnom. Govorila mi je 'Nemoj, nisam kao druge' i poslije sam se izvinio", kazao je Ronaldo svojim odvjetnicima koji su njegovo 'priznanje' proslijedili američkim istražiteljima.

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za ovakav zločin, a ukoliko se dokaže kako je Portugalac napastvovao Amerikanu prijeti mu doživotni zatvor. Georgina Rodriguez (23) je stala zaručniku u odbranu.

"Prepreke ispred sebe uvijek transformiraš u impuls i snagu da pokažeš koliko si velik. Volim te Cristiano", poručila mu je manekenka. Upravo bi ova podrška mogla biti od presudne važnosti za Portugalca...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti