02. 10. 2018 - 08:20
SLUŽBENO: Ronaldo pod istragom, prijeti mu doživotni zatvor -...
907
Shares
SLUŽBENO: Ronaldo pod istragom, prijeti mu doživotni zatvor - je li ovo kraj velike karijere?!

AMERIČKE VLASTI POTVRDILE

SLUŽBENO: Ronaldo pod istragom, prijeti mu doživotni zatvor - je li ovo kraj velike karijere?!

Sport.ba
02. 10. 2018 - 08:20
0
Shares

Cristiano Ronaldo neočkivano se ovih dana našao u središtu skandala, radi optužbi izvjesne Kathryn Mayorge da ju je napastovao. Priču ove američke studentice objavio je njemački Der Spiegel, a njena izjava o navodnom napastovanju podigla je veliku prašinu.

Kathryn je izjavila da ju je Ronaldo brutalno napao 2009. godine u Las Vegasu, ali da nije imala hrabrosti ranije da reaguje. Ipak, Ronaldo se odlučio ekspresno oglasiti i demantovati ove navode. Njegovi advokati su prvo potvrdili da će tužiti medije koji su objavili ovu vijest koja narušava ugled igraču Juventusa, a nakon toga Ronaldo je pokrenuo live na Instagramu kako bi sve to demantovao.

"Ne, ne, ne, ne, ne. Šta su vam rekli danas? To su lažne vijesti. Žele promovisati sebe koristeći moje ime. To je normalno, ali takve priče objavljivati je bolesno. Žele postati popularni preko mene, ali neću to dozvoliti", poručio je Ronaldo.

Međutim, policija u Las Vegasu potvrdila je kako je "od septembra 2018. ponovno otvoren slučaj optužbe za napastvovanje iz 2009. Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj."

Ova obavijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je u intervjuu njemačkm Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga ponovila da ju je 2009. Cristiano Ronaldo brutalno iskoristio u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je 34-godišnja Mayorga radila kao hostesa. 

Mayorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375 hiljada dolara dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju. Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsku zadovoljštinu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, na gore. Otkriva da se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija. Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije. 

Ronaldu nikako ne ide u prilog činjenica da u američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za ovakvo iskorištavanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinilac može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon 10 godina. Ovo bi svakako moglo baciti mrlju na jednu veliku karijeru...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti