03. 09. 2018 - 16:48
KO JE BOLJI, MESSI ILI RONALDO? Legendarni Ronaldinho na...
907
Shares
KO JE BOLJI, MESSI ILI RONALDO? Legendarni Ronaldinho na MAJSTORSKI način objasnio koji fudbaler je bolji!

LEGENDARNI BRAZILAC

KO JE BOLJI, MESSI ILI RONALDO? Legendarni Ronaldinho na MAJSTORSKI način objasnio koji fudbaler je bolji!

Sport.ba
03. 09. 2018 - 16:48
0
Shares

Već deceniju od kako gledamo na djelu najbolje igrače možda i uhistoriji fudbala, konstantno se provlači pitanje ko je bolji, Messi ili Ronaldo. Ovo pitanje podijelilo je milione fudbalskih navijača širom svijeta, a svako ima svoje argumente.

rona

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi zajedno su zabili 1127 golova, osvojili su 53 trofeja i uz Pelea i Maradonu su dva najveća igrača u historiji. U društvo najboljih svakako spada i legendarni Brazilac Ronaldinho koji je svojim čarolijama oduševljavao ljude širom svijeta.

rona2

Dok je Ronaldinho omiljen kod gotovo cijele nogometne svjetske javnosti, Messi i Ronaldo unatoč fascinantnim karijerama i dalje dijele navijače. Oni koji obožavaju jednoga često mrze drugoga, oni koji vole Ronalda Messiju zamjeraju što nikad nije igrao izvan Barcelone i tako dalje.

mesi

Rasprava o tome koji je bolji ili veći igrač traju i trajat će zauvijek, a Ronaldinho je možda dao i najbolji odgovor na vječnu debatu tko je bolji od spomenute dvojice. "To je jednostavno stvar ukusa", rekao je veliki Brazilac pa dodao: "Meni je osobno Messi draži, za mene je nabolji svih vremena. Nitko nije napravio to što je napravio Messi i volio bih da igra još 20 godina. Svatko tko voli nogomet želi da on još godinama bude u Barceloni. Njegov stil je meni puno ljepši, ali Ronaldo ima baš sve. Fantastičan je igrač".

rona3

Ronaldinho je s Brazilom osvojio naslov Svjetskog prvaka 2002. godine, ali ga je raskalašeni životni stil stajao puno veće karijere od one koju je napravio. "Nikad nisam gledao utakmice, barem ne svih 90 minuta. Pogledam sažetke, golove, sve ono što nogomet čini zanimljivim. Ima puno igrača s kojima se nikad nisam susreo i s kojim bih volio igrati. Tu prvenstveno mislim na Philippea Coutinha. Mislim da će Coutinho također jednog dana biti na vrhu kao što je bio i Iniesta", rekao je Ronaldinho.

mesi2

Teško je odlučiti zaista ko je bolji, svaki od ove dvojice je ostavio svoj pečat u modernom fudbalu, a tek kada odu shvatit ćemo kolike veličine su bili Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

mesi1

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti