03. 09. 2018 - 16:23
PA KAKAV JE OVO IZBOR: FIFA objavila kandidate za NAJBOLJEG...
907
Shares
PA KAKAV JE OVO IZBOR: FIFA objavila kandidate za NAJBOLJEG GOLMANA sezone, a ovakav izbor nismo očekivali!

ZANIMLJIV ODABIR

PA KAKAV JE OVO IZBOR: FIFA objavila kandidate za NAJBOLJEG GOLMANA sezone, a ovakav izbor nismo očekivali!

Sport.ba
03. 09. 2018 - 16:23
0
Shares

FIFA je objavila imena tri golmana koji ulaze u kandidaturu za najboljeg golmana prethodne sezone. Odabir je prilično zanimljiv, neki misle da bi tu trebao biti neko drugi, ali dobro.

fifa

U odabiru ove trojice učestovovao je žiri legendi, u kojem su Alessandro Altobeli, Vitor Baia, Gordon Banks, Jorge Campos, Rinat Dasaev, Diego Forlan, Rene Higuita, Peter Schmeichel i Mark Schwarzer.

peter

U užem izboru za naslov najboljeg golmana Svjetske nogometne federacije su Thibaut Courtois, službeno najbolji golman SP-a, zatim Hugo Lloris, kapetan svjetskog prvaka Francuske, te Kasper Schmeichel, golman Danske koji je u osmini finala protiv Hrvatske obranio penal u produžecima, a zatim još dva u raspucavanju.

gk1

gk2

Osim što upada u oči da je u žiriju otac zadnje spomenutog, također je zanimljivo da među trojkom nema golmana koji je na toj utakmici protiv Danske u raspucavanju obranio čak tri penala i tako ušao u povijest SP-a, nakon čega je skinuo jedanaesterac i za prolazak Rusije u četvrtfinalu, te je tijekom igre branio sjajno na toj, kao i na idućoj pobjedničkoj utakmici njegove reprezentacije u nokaut fazi, protiv Engleske u polufinalu.

gk3

Naravno, riječ je o Danijelu Subašiću, golmanu Hrvatske. Ako se prilikom sastavljanja užeg izbora za golmana sezone žiri rukovodio nastupima na SP-u, a očigledno jest, onda je Subašić morao biti tamo.

sub

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti