30. 08. 2018 - 10:09
EUFORIJA KOJU NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U: Ovako je bilo u...
907
Shares
EUFORIJA KOJU NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U: Ovako je bilo u svlačionici Zvezde

VELIKI REZULTAT

EUFORIJA KOJU NISTE MOGLI VIDJETI NA TV-U: Ovako je bilo u svlačionici Zvezde

Sport.ba
30. 08. 2018 - 10:09
0
Shares

Crvena zvezda je u grupnoj fazi Lige prvaka, po prvi put u historiji! Barem od kada se najelitnije takmičenje igra u ovakvom formatu, jer znamo svi da je pred sami raspad Jugoslavije beogradski tim kročio na evoprski i svjetski krov. Remi protiv Salzburga donio je, ne samo sportski uspjeh, nego i veliku finansijsku korist koja u potpunosti može da oporavi najtrofejniji srpski klub.

Nakon što je prva utakmica u Breogradu završila bez golova, Zvezda i njeni brojni navijači smatrali su da imaju aktivan rezultat za revanš kod Salzburga. Ali, u prvih sat vremena revanša austrijski prvak pregazio je srpskog i vodio samo 2:0, s obzirom da je zbog dominacije i niza velikih prilika morao imati uvjerljiviju prednost. Kada to nije iskoristio, stigao je nevjerovatan preokret momčadi koje do tada "nije bilo na terenu". U 60 sekundi Zvezda je zabila dva gola. 

U 65. minuti Degenek nakon slobodnog udarca na drugoj stativi nalazi Bena za 1:2, a manje od minutu kasnije isti dvojac je zabio za delriji više od 10 hiljada navijača Zvezde. Krstičić je s centra izveo slobodan udarac, Degenek je na vrhu peterca glavom prebacio loptu prema mreži, a Ben je potvrdio gol za 2:2. Salzburg je stiskao do kraja utakmice, a u sudijskoj nadoknadi je promašio dva zicera i Srbi su se uspjeli odbraniti.

12

Fudbaleri Crvene zvezde su burno proslavili ulazak u Ligu prvaka. Crveno-bijeli su slavili i s navijačima na terenu, i pred novinarima, a onda i u svlačionici. O tome svjedoče i ove fotografije koje je klub s "Marakane" objavio na svojoj Facebook stranici:

13

(Sport.ba)

Učitaj još novosti