30. 08. 2018 - 09:59
SRAMOTNO: Proslava istorijskog uspjeha nije prošla bez...
907
Shares
SRAMOTNO: Proslava istorijskog uspjeha nije prošla bez skandaloznih pjesama koje su horski otpjevali igrači Zvezde

KOSOVO U CENTRU PAŽNJE

SRAMOTNO: Proslava istorijskog uspjeha nije prošla bez skandaloznih pjesama koje su horski otpjevali igrači Zvezde

Sport.ba
30. 08. 2018 - 09:59
0
Shares

Crvena zvezda je u grupnoj fazi Lige prvaka, po prvi put u historiji! Barem od kada se najelitnije takmičenje igra u ovakvom formatu, jer znamo svi da je pred sami raspad Jugoslavije beogradski tim kročio na evoprski i svjetski krov. Remi protiv Salzburga donio je, ne samo sportski uspjeh, nego i veliku finansijsku korist koja u potpunosti može da oporavi najtrofejniji srpski klub.

Slavlje crveno-bijelih po prolazu u grupnu fazu nije prošlo bez sramotnih pjesama o Kosovu. Tako su igrači Zvezde, i u velikim trenucima po klub, ipak nam pokazali da se nisu nimalo izdigli iznad malograđanštine, te su horski otpjevali poznate numere. U Srbiji se očito niko ne miri s tim da je Kosovo država, apsolutno neovisna.

Sigurno da je ovaj postupak igrača beogradskog tima itekako bacio ljagu na veliki rezultat i izbacivanje Salzburga. Ostvaren je historijski uspjeh, na koji su crveno-beli čekali od daleke 1992. godine! I umjesto da se to proslavi kako i dolikuje, fudbaleri su poslije meča pjevali pomenute pjesme. Uostalom, uvjerite se i sami...

Inače, crveno-bijeli su do sada već zaradili skoro milion evura (tačnije 990.000) ''pobjedama'' u prva tri kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Dvomeč sa Salzburgom se ne računa, jer će UEFA novac iz tog meča isplatiti u grupnoj fazi. Također, vrijedi pomenuti da će klub samo za učešće u kvalifikacijama dobiti 260.000 eura. To je cifra koju su zaradila sva četiri srpska kluba koji su igrali u kvalifikacijama.

degenek-zvezda

Ukoliko Zvezda prođe u osminu finala, blagajna će biti bogatija za još 9.5 miliona eura. U eventualnom četvrtfinalu 10,5, u polufinalu po 12 miliona, dok će finalisti će dobiti po 15 miliona eura, a šampion još četiri! UEFA je bila zaista izuzetno široke ruke, nema šta...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti