30. 08. 2018 - 09:37
EVROPA ZGRANUTA: Morbidna koreografija Delija u Salzburgu...
907
Shares
EVROPA ZGRANUTA: Morbidna koreografija Delija u Salzburgu glavna tema

ITEKAKO PRETJERALI

EVROPA ZGRANUTA: Morbidna koreografija Delija u Salzburgu glavna tema

Sport.ba
30. 08. 2018 - 09:37
0
Shares

Crvena zvezda sinoć je u Salzburgu odigrala historijskih 2:2 čime je nakon remija bez golova u Beogradu izborila grupnu fazu Lige prvaka, prvi put nakon daleke 1992. Za Crvenu zvezdu, koja je 1991. bila prvak Evrope i svijeta, ovo je prvi plasman u Ligu prvaka od kako se igra pod ovim nazivom, dok je Salzburg sedmu sezonu u nizu zapeo u kvalifikacijama.

Austrijanci su posljednji put u elitnom takmičenju igrali u sezoni 1994./95. kada su osvojili treće mjesto u grupi iza Ajaxa i Milana. Od tada je Salzburg čak 13 puta zapeo u kvalifikacijama, pri čemu posljednjih sedam sezona zaredom.

Nakon sat vremena igre činilo se kako će Salzburg prekinuti crni niz jer je domaćin imao vodstvo 2:0, međutim niti to nije bilo dovoljno. El Fardou Ben Nabouhane s dva pogotka u razmaku od nepuna dva minuta bacio je u trans oko 10-ak hiljada navijača beogradskog sastava. 

1

Upravo su se Delije našle u centru pažnje. Naime, izdominirale su apsolutno domaće navijače na tribinama u Salzburgu, a na jednom golemom transparentu na Zvezdinoj strani tribine bio je nacrtan bradati četnik koji kolje bika (simbol Salzburga) i peče ga na vatri. Poprilično morbidno...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti