11. 08. 2018 - 17:04
Navijači su nestrpljivi: Ovo su potencijalna pojačanja Real...
907
Shares
Navijači su nestrpljivi: Ovo su potencijalna pojačanja Real Madrida do kraja prelaznog roka

KUHA SE NA BERNABEU

Navijači su nestrpljivi: Ovo su potencijalna pojačanja Real Madrida do kraja prelaznog roka

Sport.ba
11. 08. 2018 - 17:04
0
Shares

Burno je na Bernabeu ovog ljeta. Desili su se odlasci, ali i dolasci. Klub je napustio Cristiano Ronaldo pa su navijači očekivali kako će njihov prvi čovjek, Florentino Perez, odlazak najbolje igrača nadoknaditi dovođenjem nekog drugog, ali to se nije desilo.

perez

Htio je Perez Hazarda, Lewandowskog ili Cavanija ali nijedan od njih trojice ovog ljeta neće pojačati klub. Stigao je samo Thibaut Courtois iz Chelsea, ali eto barem su uspjeli da zadrže Luku Modrića koji, sad za sad, neće napustiti tim.

courtois

Ali prelazni rok još uvijek nije završen. Real Madrid ima cilj dovesti još trojicu igrača, tačnije za trojicu njih su zainteresovani. A za svo trojicu bi trebali izdvojiti oko 300 miliona eura.

icardi

Mauro Icardi želja je Pereza. Ni argentinski napadač ne krije da bi želio zaigrati na Santiago Bernabeu. Ali problem je njegov tim koji traži trocifrenu cifru za svog igrača. Za sada se činilo kako Real nije spreman da ponudi toliki novac, ali sada kad im nije preostao niko drugi moguće da Icardi bude prva meta.

sergej-milinkovic-savic

Sergej Milinković-Savić također je na meti Kraljeva. Nakon što je Kovačić otišao na posudbu u Chelsea, Real traži adektvatnu zamjenu. Nju vide u dvojici igrača, a jedan od njih je srpski reprezentativac koji igra u Laziu, klubu koji za njegove usluge traži oko 120 miliona eura.

Treće, možda i najrealnije pojačanje je Thiago Alcantara. Igrač Bayerna i dijete Barcelone savršeno bi se uklopio u viziju Lopeteguija, ali i tu će Real morati da se potrudi.

alcantara

Cijena nije problem, Real bi za Alcantaru trebao izdvojiti između 60 i 70 miliona eura, ali problem je taj što je Kovač savjetovao upravi Bavaraca da ne puštaju igrača. Iako 26-godišnjak i nije imao neke "krupne" zadatke igrajući za prvaka Njemačke ipak iza sebe ima dosta iskustva.

Upravo zbog tog se takav profil igrača sviđa Lopeteguiju, ali u ovoj situaciji je Kovač neko ko se pita.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti