10. 07. 2018 - 09:10
DOKAZ DA JE PRIJE SVEGA ČOVJEK: Messijev gest upućen dječacima...
907
Shares
DOKAZ DA JE PRIJE SVEGA ČOVJEK: Messijev gest upućen dječacima iz špilje oduševio mnoge, javio se i Infantino

ZAJEDNO JE SVE MOGUĆE

DOKAZ DA JE PRIJE SVEGA ČOVJEK: Messijev gest upućen dječacima iz špilje oduševio mnoge, javio se i Infantino

Sport.ba
10. 07. 2018 - 09:10
0
Shares

Lionel Messi snimio je kratku poruku podrške mladim nogometašima zatočenima u špilji na Tajlandu i njihovim spasiteljima, dok se bitka za izvlačenje preostalih nastavlja. Zbog jakih kiša i potopljenih prolaza, 12 dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihov trener već su dvije sedmice zatočeni u špilji.

Četvorica su spašena u nedjelju, još četvorica u ponedjeljak, a danas bi trebali i ostali, iako je dan počeo novom kišom... A jedan je spasitelj poginuo. Podrška im dolazi iz cijeloga svijeta, među posljednjima je ona Messijeva. U kratkom videu omaleni Argentinac, kao UNICEF-ov ambasador, kaže “Juntos Es Possible”, odnosno "Zajedno je sve moguće".

Fifin predsjednik Gianni Infantino pozvao je sve dječake na finale Svjetskog prvenstva, ukoliko budu u stanju doći. Ipak, Nogometni savez Tajlanda odgovorio je da najprije treba procijeniti njihovo zdravstveno stanje, mentalno i tjelesno, prije nego što ih se eventualno pošalje na put.

"Savez cijeni dobru volju i podršku Giannija Infantina i njegov poziv dječacima i njihovu treneru na finale SP-a", objavio je Savez, te dodao: "Savez pažljivo prati situaciju, ali da bismo prihvatili poziv, moramo uzeti u obzir brojne faktore poput prikladnosti situacije, namjernu pozivatelja, liječničko mišljenje, mišljenje roditelja, putovanje... Njihovo zdravstveno stanje, tjelesno i mentalno, mora biti top prioritet."

Vlasti potvrđuju da su petorica preostalih u špilji u dobrom stanju, dok su osmorica izvučenih dječaka u bolnici. Nažalost, pokušaj današnji spašavanja mogao bi biti odgođen zbog jake kiše koja je opet pogodila područje Tham Luang.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti