11. 07. 2018 - 19:00
VATRENI IMAJU VEČERAS I MOTIV VIŠE: Omiljeni srbijanski glumac...
907
Shares
VATRENI IMAJU VEČERAS I MOTIV VIŠE: Omiljeni srbijanski glumac se pojavio na Lužnjikiju

MUNDIJAL U RUSIJI

VATRENI IMAJU VEČERAS I MOTIV VIŠE: Omiljeni srbijanski glumac se pojavio na Lužnjikiju

Sport.ba
11. 07. 2018 - 19:00
0
Shares

Hrvatska večeras od 20:00 sati na Lužnjikiju lovi veliko finale Mundijala. Protivnik je Engleska, koja također s velikim ambicijama je stigla u Moskvu. Sigurno da je spektakl zagarantovan. Selektori su se odlučili na teren izvesti najjače snage koje imaju u ovom trenutku.

Vatreni će na Lužnjikiju u Moskvi imati podršku od oko 10 hiljada navijača. Jutros je prema Moskvi iz Zagreba krenuo najveći putnički avion, s oko 500 navijača. Stigli su i zvanični sastavi:

Hrvatska: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Brozović, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, Mandžukić.

Engleska: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Lingard, Henderson, Kane, Sterling, Trippier, Young, Dele Alli.

Ispred stadiona gdje će Hrvatska i Engleska večeras igrati za finale Svjetskog prvenstva, između ostalih, primjećen je i holivudski glumac Steven Seagal. Ovaj američki glumac i muzičar je od 2016. državljanin i Srbije. 

sigal

“Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10. aprila 1952. godine u Saveznoj državi Mičigen (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih Američkih Država”, piše u „Službenom glasniku“ Srbije koji je izašao u januaru 2016., a ukaz o državljanstvu potpisao je tadašnji premijer Aleksandar Vučić.

segal

Nešto ranije je ovaj majstor aikida održao i obuku u borilačkim vještinama Specijalnim jedinicama MUP-a Srbije. Inače, Seagal je boravio u Moskvi i u maju ove godine, kada je s Vučićem prisustvovao Danu pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. Ostaje pitanje - da li će večeras popularni glumac pak podržati Hrvatsku?!

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti