10. 07. 2018 - 08:03
SLAVA UKRAJINI: Procurila nova snimka Vidinog slavlja,...
907
Shares
SLAVA UKRAJINI: Procurila nova snimka Vidinog slavlja, spominjao se Beograd za zatreštali narodnjaci

DEFANZIVAC U CENTRU PAŽNJE

SLAVA UKRAJINI: Procurila nova snimka Vidinog slavlja, spominjao se Beograd za zatreštali narodnjaci

Sport.ba
10. 07. 2018 - 08:03
0
Shares

Hrvatski reprezentativac i strijelac pogotka u produžecima protiv Rusije, Domagoj Vida, nakon proslave plasmana svoje selekcije u polufinale Svjetskog prvenstva izazvao je incident uzvikujući "Slava Ukrajini", a čini se da se "šalio" više puta jer se pojavio i novi snimak.

Podsjećamo, defanzivac kijevskog Dinama je nakon prvog pokliča objasnio da je riječ o šali i "provukao" se samo sa opomenom od FIFA-e, a sudeći po novom snimku koji se pojavio stiče se utisak da je parolu ukrajinskih nacista koristio češće nego što je to predstavljeno.

Na snimku se fino vidi s flašom piva u ruci kako na isti način pozdravlja Ukrajinu u sred Rusije, da bi onda nastavio s "Neka gori Beograd", što se odnosi na kafanu u Kijevu. Zanimljivo, svoje slavlje Vida nastavlja uz pesme Tome Zdravkovića. Također, na snimku se pojavljuje i Ivica Olić koji pozdravlja navijače.

Zbog povika "Slava Ukrajini" Ognjen Vukojević je izbačen iz reprezentacije i dobio je 15.000 franaka kazne jer je taj poklič protumačen kao politička provokacija, dok je Vida prošao samo s opomenom...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti