09. 07. 2018 - 15:47
STRUČNJACI U NEVJERICI: Šta su to Rusi ušmrkivali na...
907
Shares
STRUČNJACI U NEVJERICI: Šta su to Rusi ušmrkivali na poluvremenu protiv Vatrenih?!

IPAK IM NIJE POMOGLO

STRUČNJACI U NEVJERICI: Šta su to Rusi ušmrkivali na poluvremenu protiv Vatrenih?!

Sport.ba
09. 07. 2018 - 15:47
0
Shares

Rusi su eliminirani u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a na poluvremenu protiv Hrvatske mnogima je zapao za oko interesantan detalj. Hrvatska je slavila poslije penala (4:3), nakon neriješenog rezultata poslije 120 minuta (2:2). Rusi su poveli, kasnije u produžetku smogli snagu da izjednače, ali su ipak poklekli u penal seriji.

Na poluvremenu je na semaforu stajao rezultat 1:1. Cheryhsev je fenomenalnim dalekometnim udarcem donio veliko slavlje na tribinama Fisht stadiona u Sochiju, da bi Kramarić donio izjednačenje Vatrenima šest minuta prije odlaska na odmor.

Rusi su u prvom poluvremenu pružili dobru partiju, da bi u nastavku inicijativu ipak preuzela Hrvatska, što su krunisali u prvom produžetku golom Vide glavom nakon kornera. Na isti način uzvratio je naturalizovani Brazilac Mario Fernandes pet minuta prije isteka drugog produžetka, naok slobodnog udarca koji je izveo Dzagoev.

U penal seriji, Smolov i Fernandes nisu realizirali jedanaesterce na ruskoj strani, kod Vatrenih je bio neprecizan samo Kovačić, a čovjek odluke je ponovo bio Rakitić u petoj seriji, donijevši ogromnu radost Hrvatskoj.

Ruski igrači su na poluvremenu prinosili ruku nosu, i moglo se vidjeti kako pokušavaju da duboko udahnu ono što su držali. Iste scene su viđene i u osmini finala gdje su eliminirali Španjolsku nakon penala, a glasnogovornik ruske reprezentacije objasnio je o čemu se radi.

Naime, ruski igrači su dobili komadić vate natopljen amonijak, koji se koristi kao stimulacija za disanje, odnosno bolji dotok kiseonika u organizam, što povećava koncentraciju i izdržljivost igrača.

55557

Amonijak nije na listi nedozvoljenih supstanci, mada, imajući u vidu nedavni doping skandal u koji su bili uključeni mnogi ruski sportisti, ovakav potez može se različito protumačiti, no u svakom slučaju, nogometaši nemaju nikakvog razloga za brigu.

Međutim, na terenu nije djelovalo da su imali naročite koristi od toga, štaviše, u nastavku su izgledali daleko inferirornije u odnosu na Hrvatsku, tako da su, mora se priznati, na kraju ipak zasluženo eliminirani sa SP.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti