23. 05. 2018 - 09:43
Paul Pogba u najvećem transferu ovog ljeta pojačava...
907
Shares
Paul Pogba u najvećem transferu ovog ljeta pojačava četvrfinalistu Lige šampiona

VELIKI POVRATAK

Paul Pogba u najvećem transferu ovog ljeta pojačava četvrfinalistu Lige šampiona

Sport.ba
23. 05. 2018 - 09:43
0
Shares

Još od kako je došao u Manchester United iz Juventusa ne smiruju se špekulacije o narednom klubu Paula Pogbe, a cijena od oko 90-100 miliona eura je svakako paprena iako se radi o novcu koji nije bio problem Manchester Unitedu. Teško je reći da je opravdao očekivanja, jer kada bi briljirao, već narednu utakmicu bio bi na nivou prosječnog veznjaka.
 


Prema pisanju Tuttosporta, te ostalih mnogobrojnih medija u Italiji, Paul Pogba bi se zahvaljujući Mino Raioli mogao vratiti u Juventus nakon manje od dvije godine. Nije tajna da je Juventus u sjajnim odnosima sa najpoznatijim kontravernznim menadžerom, a navodno su duboko u pregovorima i transfer, odnosno veliki povratak bi mogao biti realizovan i prije nego što mnogi očekuju.

Prema medijima iz Italije radi se o 95 miliona eura novca koji bi bio plaćen odmah, dok bi kroz bonuse dodali 20 miliona eura ukoliko Pogba bude na željenom nivou. Jose Mourinho ima mnogo želja u prijelaznom roku, a naravno tu je finansijski fair-play i ovaj transfer bi bio idealan za njega. Dolazak Freda iz Shakhtara bi prema njemu nadoknadio gubitak Pogbe, a to se spominjalo još prije mjesec dana.

ddupm3sv4aadcyk

Radi se o daleko jeftinijem nogometašu koji briljira u Shakhtaru, a stanje u klubu trenutno nije idealno, pa se transfer doveo do toga da je samo pitanje vremena kada će otići, a Manchester mu je izgleda suđen. Omaleni dvadesetpetogodišnji veznjak Shakhtara ove sezone odigrao je 37 utakmica i ima učinak od četiri gola i sedam asistencija, dok je Pogba stariji godinu dana i ove sezone je nešto bolji sa šest golova i dvanaest asistencija na također 37 odigranih utakmica. (Sport.ba)

 

 

Učitaj još novosti