23. 05. 2018 - 09:22
Konačno fenomenalan transfer Riyada Mahreza, ovaj dan je čekao...
907
Shares
Konačno fenomenalan transfer Riyada Mahreza, ovaj dan je čekao veoma dugo

Konačno fenomenalan transfer Riyada Mahreza, ovaj dan je čekao veoma dugo

Sport.ba
23. 05. 2018 - 09:22
0
Shares

Alžirac Riyad Mahrez čini čuda u Leicesteru još od kako je stigao u klub 2014. godine. Uz Jamie Vardya bio je predvodnik sjajne generacije koja je na nevjerovatan način osvojila Premier ligu, ali svima je jasno da se takvo čudo ne dešava dva puta u životu i Leicester će čekati još dugo, dugo, da bi još jednom podigli pehar kao osvajači Premier lige.
 


Svega je svjestan i Riyad Mahrez, pa je već prošle sezone htio da napusti klub. Ponuda je bilo mnogo, ali ona najprimamljivija došla je iz aktuelnog šampiona Premier lige - Manchester Citya. Mahrez je htio transfer, radilo se o cifri od 80 miliona eura sa uračunatim bonusima, ali Leicester je odbio visoku ponudu i u depresiju bacio alžirca.

Nakon toga uslijedio je poznat scenario jer je Mahrez bio mnogo ljut na klub i čak je pobjegao iz Engleske, te nije htio da trenira sa klubom. Sve se izgladilo, a prema nekim navodima dobio je obećanje da će mu naredne sezone transfer sasvim sigurno biti odobren. Ponovo naravno ima mnogo zainteresovanih klubova, ali problem je bilo to što nije bio zainteresovan Manchester City, tačnije bar je tako izgledalo.

Sinoć se u engleskim medijima pojavila informacija da je Pep Guardiola ponovo zagrizao i u Riyadu Mahrezu zapravo vidi idealnu zamjenu za Yayu Tourea. Sigurno je da bi sa Kevinom de Bruyneom mogao činiti ubitačan tandem, a napad bi došao do nevjerovatnog izražaja sa čarobnjakom iz Alžira.

ddvivrfv4aaungr

Iako je ove sezone bio malo zakinut sa svim dešavanjima, Mahrez je ipak postigao 13 golova i dodao je 13 asistencija u sezoni. Može mnogo više i to je sigurno, a bolji klub daje mnogo veće mogućnosti. Prema pisanjima medija iz Engleske radi se o transferu vrijednom 50 miliona eura, a ovo je daleko manja cijena nego prošle sezone, no Leicester je sam sebi kriv. Ponuda će prema tvrdnjama biti prihvaćena i transfer će biti realizovan 99% do kraja naredne sedmice. Navodno jedini problem trenutno je naknada koja ide agentu jer ima visok procenat od transfera, a isti još uvijek nije poznat. Detaljnije ćemo Vas obavijestiti na vrijeme. (Sport.ba)

Učitaj još novosti