21. 05. 2018 - 18:22
IZNENAĐUJUĆI TRANSFER PRED REALIZACIJOM: Lewa zatražio od...
907
Shares
IZNENAĐUJUĆI TRANSFER PRED REALIZACIJOM: Lewa zatražio od Poljaka slobodno da završi prelazak na Otok!

POLJSKI MEDIJI POTVRDILI

IZNENAĐUJUĆI TRANSFER PRED REALIZACIJOM: Lewa zatražio od Poljaka slobodno da završi prelazak na Otok!

Sport.ba
21. 05. 2018 - 18:22
0
Shares

Već neko vrijeme se Robert Lewandowski dovodi u vezu s mnogim evropskim klubovima a da je rastanak veoma blizu potvrđuje i podatak do kojeg su došli iz njemačkog lista Bilda, te je tako sada stvar postala mnogo jasnija. Naime, cijenjeni pomenuti list otkrio je nedvojbene dokaze koji potvrđuju da će ubojiti Poljak na ljeto napustiti München. Sjajni napadač nedavno je potpisao ugovor s poznatim agentom Pini Zahavijem, koji je u iznimno dobrim odnosima s Realom i Chelseajom ali je i majstor kada su u pitanju veliki transferi.

Ovoga puta u javnost su dospjele informacije koje potvrđuju da je ugovor između Roberta Lewandowskog i Zahavija valjan samo do kraja avgusta. Dakle, do kraja transfer roka. Naravno, postavlja se pitanje zašto bi Lewandowski potpisivao ugovor s agentom koji je poznat po velikim transferima ako ne želi preći u novi klub?! Zahavi je poznat po tome da velike svjetske nogometaše „seli” iz kluba u klub, među ostalim, bio je uključen u Neymarjov 222 miliona vrijedan transfer iz Barcelone u PSG.

Štaviše, općenito je poznato da Zahavi u vrlo dobrim odnosima s vlasnikom Chelseaja Romanom Abramovičem, međutim, čini se da je Poljak mnogo bliže prelasku u Real Madrid. Predsjednik madridskog kluba Florentino Perez uvjeren je da igrača može dovesti za cifru manju od 100 miliona eura, što je, složit ćete se smiješan iznos za nogometaša kakav je Robert, pogotovo ako uzmemo u obzir da je jedan Dembele plaćen mnogo više.

abramovich-466100

Nedavno su iz Njemačke stigle i informacije da je Lewandowski zatražio transfer u Real. Diario Gol prenosi kako reprezentativac Poljske želi da pređe u Real Madrid na kraju sezone, iako su iz uprave poručili da ne žele da ga prodaju. Karl-Heinz Rummenigge ranije je izjavio kako dvadesetdevetogodišnji napadač 100% ostaje u klubu, ali mnogo stvari ukazuje na to da neće biti tako. Nije tajna da Bale napušta Real Madrid na kraju sezone, a Benzema, kao i Isco su na izlaznim vratima uz Lucasa Vazqueza. Samim tim Real će imati dosta novca na raspolaganju od samih transfera i ne treba čuditi ogromna ponuda za sjajnog Lewandowskog koji je ove sezone briljantan kao i prethodne. Zapravo, Zinedine Zidane je do sada bio prepreka da Real i Bayern uopće krenu u ozbiljne pregovore jer je uporno ponavljao da mu ne treba novi napadač pored Karima Benzeme. 

59d68f1d-c634-4e43-ad5a-61a30a0a0a6a-perez-preview

Sa Zidaneovim blagoslovom dva uslova su ispunjena, preostaje još treći. Da pristane Bayern. Bavarci kategorički negiraju da bi Poljak mogao napustiti "Allian Arenu" na kraju sezone, ali čini se da je to neizbježan scenarij. Madriđani imaju i opciju B. U tom slučaju u posao će pokušati da uključe Jamesa Rodrigueza, odnosno da "oproste" Bayernu 42.000.000 eura, koliko bi njemački klub trebao uplatiti na njihov račun za godinu dana, kada dođe vrijeme da u potpunosti otkupi ugovor kolumbijskog veziste. Uglavnom, skoro sa sigurnošću možemo reći da će Lewa od ljeta tresti mreže na "Santiago Bernabeuu".

chelsea-afp-806x605-41482773630

Međutim, sada nam stiže velika vijest - Lewa je zatražio da mu poljska reprezentacija dopusti dodatno slobodno vrijeme kako bi završio svoj transfer u Chelsea ovog ljeta! Izvještaji iz Poslje iz Przeglada Sportowy tvrde kako napadač želi odgoditi dolazak na Svjetsko prvenstvo nakon ‘konkretne ponude’ Chelseaja. Problem ne predstavlja ni to da će Plavci igrati u Evropskoj ligi naredne sezone, a ne Ligi prvaka. 

Alvaro Morata nije uspio zadiviti ljubitelje Chelseaja, kao ni menadžera, otkako se pridružio klubu i bio je povezan s ranim odlaskom sa "Stamford Bridgea". Navodno je veoma blizu povratka u Torino. Lewandowski je rekao da je željan napustiti Bayern ovog ljeta i igrač nije uspio sakriti svoju frustraciju tijekom sezone. U dobi od 29 godina, napadač može osjetiti da je ovo ljeto njegova posljednja prilika da napravi veliki transfer. Poljska reprezentacija mu je dozvolila da odgodi svoj dolazak i završi sve poslove prije dolaska, kako bi igrao što bolje i bio 100% na terenu.

Navodi se da je i Manchester City također spreman dovesti Lewandowskog, s Pep Guardiolom koji je posebno zainteresovan za ponovno spajanje s igračem kojeg je vodio u Bayern Munchenu. PSG je također zainteresiran da potpiše Lewandowskog, jer njegov agent Pini Zahavi ima dobar odnos s hijerarhijom francuskog kluba.

Podsjećamo, Robert Lewandowski je u Bayern Munchen došao iz Borussije Dortmund 2014. godine. Četiri godine je proveo u Dortmundu, tačnije od 2010 do 2014. Gdje će Lewandowski otići? Da li će to biti Manchester City, Chelsea ili PSG? Real izgleda da neće 100 %...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti