20. 05. 2018 - 14:13
Dovoljno je reći Jose Mourinho, opleo po Chelseaju bez...
907
Shares
Dovoljno je reći Jose Mourinho, opleo po Chelseaju bez razmišljanja

Dovoljno je reći Jose Mourinho, opleo po Chelseaju bez razmišljanja

Sport.ba
20. 05. 2018 - 14:13
0
Shares

Prihvatiti poraz ako ste Jose Mourinho? To ne dolazi u obzir. Jučer je Manchester United u finalu FA kupa izgubio od najtrofejnije ekipe u ovom takmičenju, a poraženi su rezultatom 0:1. Gol odluke postigao je Eden Hazard u 22. minuti i to iz jedanaesterca. Chelsea je imao svoje prilike, a činjenica je da je Manchester United bio dominantniji. No može se reći da je Antonio Conte ubio Mourinha njegovim oružjem. 

Nakon utakmice Jose Mourinho je opleo po nekadašnjem klubu i rekao je kako titulu nisu zaslužili, a nije mogao da se ne dotakne toga da bi njega razapeli da je igrao nogomet kakav je igrao Chelsea. Evo šta je trener Manchester Uniteda imao za reći:

"Mislim da smo mi bili bolji, ali to je nogomet. Baš me zanima šta ljudi pričaju i šta će napisati, pošto, da je moj tim igrao kao Chelsea, mogu misliti šta bi bi bilo", rekao je porugalac, pa dodao: "Čestitam Chelseaju, ali nisu zaslužili pobjedu. Mi smo je zaslužili. Chelsea se branio sa devet igrača, a nama je falio Romelo Lukaku".

Jose Mourinho je sa Manchester Unitedom završio kao drugoplasirana ekipa Premier lige, ali osim toga nije uradio apsolutno ništa i to je sigurno sasvim bolno. Samim tim frustracija je razumljiva, a opet koliko njegove riječi imaju smisla, to procijenite sami. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti