20. 05. 2018 - 15:26
Jurgen Klopp digao Ronalda do nebesa, a Salaha spustio na zemlju
907
Shares
Jurgen Klopp digao Ronalda do nebesa, a Salaha spustio na zemlju

Jurgen Klopp digao Ronalda do nebesa, a Salaha spustio na zemlju

Sport.ba
20. 05. 2018 - 15:26
0
Shares

Mohamed Salah i Cristiano Ronaldo sa jedne strane, a sa druge Jurgen Klopp i Zinedine Zidane su oni koji nam garantuju veličanstveno finale Lige šampiona koje bi moglo biti za pamćenje. Prije finala Jurgen Klopp je imao zanimljiv razgovor sa novinarima, a iznenadile su nas riječi o Mohamedu Salahu jer nije dao vjetar u leđa ofanzivcu, naprotiv, spustio ga je na zemlju.

Cristiano Ronaldo je ovu sezonu počeo očajno i već se uveliko špekulisalo kako više nikad neće biti onaj stari, te kako su ga godine pregazile. No on se trgnuo iz ponora i postigao je 44 gola na 43 utakmice, a dodao je i 8 asistencija. Nevjerovatan je ovo učinak tridesettrogodišnjaka. 
 


Sa druge strane Mohamed Salah je postigao također 44 gola i dodao je 16 asistencija na 51. odigranoj utakmici za Liverpool. Ove sezone je Salah osvojio čak 36 individualnih nagrada i postao je najbolji igrač Premier lige, kao i najbolji strijelac u historiji ovog takmičenja sa 32 postignuta gola na 36 odigranih utakmica. 
 


Usprkos svemu Jurgen Klopp nije htio porediti Cristiana Ronalda ili Lionela Messija sa svojim igračem, a evo šta je imao za reći fantastični trener Liverpoola koji nakon mnogo godina ima priliku da pod njegovim vodstvom dođe do Lige šampiona.

ddpou-9wsay-bwe

"Svi oni imaju kvalitete. Nije stvar imati bolje individualce, uglavnom je bitno ko bolje igra nogomet. Da bi se to desilo, morate imati i ostale", riječi su Kloppa koji je dodao: "Mo je odigrao fantastičnu sezonu, ali Cristiano je odigrao 15 takvih sezona. Postigao je hiljade golova, lude su to brojke."

Zašto bismo ih poredili upitao je Jurgen Klopp i nastavio: "U Peleovo vreme niko Pelea nije poredio sa ostalima i pitao se da li su dobri kao on. Sada imamo Messija i Ronalda. Oni su dominirali nogometom posljednjih godina, ali postoji još mnogo dobrih igrača.

Messi i Ronaldo su u ključnom trenutku vrlo često na pravom mestu da postignu gol, a to je najteža stvar na svijetu. Zato su oni tu gdje jesu. Zlatna lopta je uvijek bila između njih dvojice. To je apsolutno zasluženo. Kada budu prestali da igraju fudbal, nedostajat će nam, u to nema sumnje", zaključio je Klopp. (Sport.ba)

Učitaj još novosti