20. 05. 2018 - 12:09
JE LI OVO NAJAVA NESTVARNOG TRANSFERA? Bavarci oduševljeni...
907
Shares
JE LI OVO NAJAVA NESTVARNOG TRANSFERA? Bavarci oduševljeni sjajnim Hrvatom: Brz je kao strijela, nismo se mogli nositi s njim!

HUMMELS OTVORENO PRIZNAO

JE LI OVO NAJAVA NESTVARNOG TRANSFERA? Bavarci oduševljeni sjajnim Hrvatom: Brz je kao strijela, nismo se mogli nositi s njim!

Sport.ba
20. 05. 2018 - 12:09
0
Shares

Eintracht je u subotu podigrao trofej njemačkog Kupa pobjedom nad Bayernom 3:1 u Berlinu, a utakmicu je obilježio veliki sudijski previd u posljednjim trenucima utakmice. Kod rezultata 2:1, Kevin-Prince Boateng je u kaznenom prostoru podmetnuo nogu Javiju Martinezu, a Bavarci su ga odmah okružili tražeći jedanaesterac. Iako je situacija bila prilično jasna, glavni sudac Felix Zwayer se odlučio posavjetovati s VAR-om pa je nakratko napustio travnjak kako bi pogledao ponovljenu snimku.

Iako se očekivalo da će po povratku na teren pokazati na bijelu točku, on je dosudio samo korner za Bayern. Ta se odluka pokazala ključnom jer je u kazneni prostor došao i Bayernov golman Sven Ulreich i tako ostavio svoj gol praznim. Eintracht je brzo očistio opasnost pred svojim golom, a u kontru je prema praznom golu na drugoj strani terena jurnuo sam Mijat Gaćinović i tako u posljednjim sekundama postavio konačnih 3:1.

Nakon utakmice Hasan Salihamidžić nije mogao skriti ljutnju, a da je bio penal priznao je i Niko Kovač. Također, Bavarci su prigovarali i na drugi gol Eintrachta kojeg je postigao Ante Rebić, smatrali su da se poslužio rukom kako bi primirio loptu. Igrači Bayerna su se odmah nakon poraza zaputili prema svlačionici, nisu ni čestitali protivnicima. Mnogi su ih optužili da su loš gubitnik.

bayern

"Iskreno, očekivao bih da nam je neto od službenih osoba, da li iz Bayerna ili neko od čelnika DFB-a, rekao da trebamo pričekati uručenje trofeja. Mislim da se ništa nije desilo namjerno. U tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome, inače bih rekao svojim igračima da ostanu na terenu. Neki su igrači ostali, ostao je i sportski direktor. Sve je to bio jedan nesporazum", poručio je nakon utakmice Jupp Heynckes.

heynckess

Ni Thomas Müller ne smatra da Bayern nije pokazao poštovanje prema Eintrachtu. "Ne razumijem zašto se sada po tome uopće raspravlja. Eintracht je sportski zaslužio trofej. Nije to bio znak nepoštivanja. Bilo je dovoljno teško što smo morali proći kroz špalir iako smo izgubili, mislim da oni nisu bili tužni jer nismo slavili s njima."

"Ne, nisam vidio situaciju kod penala. Čuo sam da se priča o tome, nešto sam i pročitao. Suigrači kažu da se čuo snažan udarac kod faula. Ali, to nam ne pomaže... Gubio sam finala s jednom, dvije pogrešne odluke za Bayern, a sada i protiv Bayerna", iskreno je nakon utakmice komentirao Mats Hummels koji smatra kako VAR ove sezone nije donio ništa posebno njemačkom nogometu, iako se redovito koristio u Kupu.

Osvrnuo se i na situaciju kod Rebićevog drugog gola kada je Hrvat nevjerovatnom brzinom pretrčao Bayernovu odbranu.

"Nama je nešto nedostajalo danas na mnogim pozicijama. Trebali smo puno ranije riješiti utakmicu. Rebić je užasno brz, ostavio me je dva, tri metra za sobom. Niki je isto jako brz, ali ni on se nije mogao nositi s Rebićem. Rebić je brz kao strijela i to je ono na čemu je Eintracht polagao nade. On u isto vrijeme bježi od nekoliko igrača, jednostavno, brzina je njegova velika prednost. Razmišljao sam trebam li pokušati uklizati, nekako doći do lopte, ali sam shvatio da ću vjerojatno biti isključen ako ne zahvatim loptu."

rebic11"Trebat će mi nekoliko dana da se oporavim od ovoga. Jesam li trebao ostati na dodjeli pehara nakon utakmice? Nekoliko sam puta u karijeri otišao ranije u svlačionicu, nema to nikakve veze s nepoštivanjem. Niko nam nije rekao 'morate ostati'. Jednostavno je jedan od nas krenuo prema svlačionici, a ostali su ga slijedili kao pačići. Ma ne, nema to veze s manjkom respekta. Nije bilo nikakvih scena, mislim da ni oni nisu manje sretni jer ih mi nismo gledali kako podižu trofej."

Niko Kovač u Bayern stiže s osvojenim trofejom. Mijenja li to mišljenje igrača o njemu? "Poštivali bi Kovača kao trenera i stručnjaka i da nije osvojio ovaj trofej. Meni osobno to ne pravi nikakvu razliku, moje mišljenje o njemu je uvijek bilo dobro", završio je Hummels.

O Kovačevom osvajanju Kupa pričao je i Joshua Kimmich. Novinari su ga pitali je li osvojeni trofej budućeg trenera pozitivan. "Ne, za mene nije. Nije mi važno je li on osvojio što ili nije. Volio bih da sam ja osvojio taj kup, Kovač ionako sljedeće sezone kreće od nule."

salihamidzic

"Pa situacija je jasna! Podmetnuo mu je nogu u kaznenom prostoru, za mene je to čisti penal . Ali trebali smo zabiti ranije. Eintracht je pokušao uništiti našu igru i onda je bacao sve karte u kontre", poručio je nakon subotnjeg finala njemačkog Kupa Hasan Salihamidžić referirajući se na prekršaj Kevina-Princa Boatenga nad Javijem Martinezom u posljednjim minutama utakmice.

I Niko Kovač, koji je u svojoj posljednjoj utakmici na klupi Eintrachta pobjedom 3:1 osvojio i prvi trenerski trofej, nakon susreta je priznao da su Bavarci oštećeni.

"Kevin je želio očistiti loptu, ali je udario njegovu nogu. Imali smo sreće, Bayern je trebao dobiti penal", poručio je Niko Kovač u mikrofon ARD-a nakon utakmice. A pobjedu nad Bayernom i prvi osvojeni Eintrachtov kup nakon 30 godina opisao je kao "prekrasnu priču".

"Nogomet stvara prekrasne priče . Sretan sam zbog kluba, navijača i momčadi. Stajali smo ovdje prije utakmice i pričali o tome kako, kada smo ujedinjeni, možemo napraviti sve - i u sportu i u društvu. To je ono što se dogodilo i ovoj momčadi koja je uvijek silno vrijedno radila za uspjeh."

"Hvala svim navijačima koji su nas podržavali. Naravno da sam sretan zbog trofeja, ali tužan sam jer odlazim", dodao je hrvatski trener koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka potrčao u zagrljaj dvostrukom strijelcu, Anti Rebiću. Bile su vidljive njegove emocije pa nije uspio suspregnuti ni suze nakon velikog uspjeha sa svojim, uskoro i bivšim, klubom. Slavlje se sa travnjaka nakon utakmice premjestilo i u prostorije stadiona gdje je Kovač trebao održati konferenciju za medije. Njegovo obraćanje novinarima prekinuli su igrači predvođeni Boatengom i Rebićem i svog su trenera 'okupali' pivom.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti