20. 05. 2018 - 13:38
SLAVLJE SE NIJE NI STIŠALO Allegri već sklapa novi tim:...
907
Shares
SLAVLJE SE NIJE NI STIŠALO Allegri već sklapa novi tim: Odlučena sudbina Miralema Pjanića u Torinu!

STARA DAMA GA NE PUŠTA

SLAVLJE SE NIJE NI STIŠALO Allegri već sklapa novi tim: Odlučena sudbina Miralema Pjanića u Torinu!

Sport.ba
20. 05. 2018 - 13:38
0
Shares

Miralem Pjanić zaključio je sezonu majstorskim pogotkom iz slobodnjaka na oproštaju Gigi Buffona. Bh. velemajstor efektno je savladao golmana Verone, te još jednom dokazao zašto je jedan od ključnih igrača Stare dame.

Italijanski mediji su nedavno objavili da je Mire dobio ponudu koja se ne odbija. Naime, navodno mu je PSG ponudio ugovor na pet godina vrijedan 8 miliona neto po sezoni. To je gotovo duplo više nego što prima u Juventusu. Francuski prvaci bi da bh. reprezentativca vrate u Francusku gdje je igrao za Metz i Lyon prije dolaska u Romu, a sve sa ciljem da krenu po titulu Lige prvaka.

psg-bayern-270917u

Ugovorom na pet godina, Pjanić bi praktično ostvario najveći ugovor karijere u zenitu, ima 28 godina, nastavio bi da igra u Ligi prvaka, mada ne u tako velikom klubu. Sam igrač se nije izjašnjavao, čak nije pokazao neko veće interesovanje jer ne vjeruje da će ga Juventus pustiti. Ne pominje se kolika bi bila cijena, Juve ga, logično, ne želi prodati, osim ako sam odluči otići, a i tada bi "sveci" morali platiti oko 65 ili 70 miliona eura, duplo u odnosu na ono što su uložilo u sjajnog vezistu.

serhio-ramos-marselo-real-madrid

Poznato je odranije da ga i Barcelona želi u svojim redovima, a onda se sasvim iznenada u igri opet pojavio veliki Real. Tako brojni mediji iz Španije i Italije tvrde da je prije početka duela u Torinu između dvaju klubova dogovoren transfer u redove dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope. Navodno je sam Cristiano Ronaldo zatražio od Pereza da dovede Pjanića u njihove redove. Sigurno je da transfer ne bi iznosio manje od 65 do 70 miliona eura. Sve ispod toga Stara dama neće ni pogledati...

Iako se u posljednje vrijeme dosta pričalo o odlasku  Pjanića iz Juventusa, od toga po svemu sudeći neće biti ništa. Naime, Stara dama je kategorički odbila sve ponude za Malog princa i odlučna je da ga zadrži u Torinu i naredne sezone. Pogotovo nakon što je jasno da Max Allegri ostaje na klupi, te su spremni graditi novi tim upravo oko bh. reprezentativca.

Pjanić je ove sezone s Juventusom ponovo osvojio duplu krunu, bio je jedan od ključnih igrača, u Seriji A je odigrao 31 utakmicu, te postigao pet golova i upisao 11 asistencija. Također, u Kupu Italije je odigrao četiri utakmice i zabilježio gol uz dvije asistencije. Podsjećamo, ugovorom za Staru damu vezan je još dvije godine.

pjanic

Reprezentativac Bosne i Hercegovine postao je nedavno i najskuplji bh. fudbaler svih vremena. Cijena veznjaka Juventusa, prema novim podacima Transfermarkta, koji se bavi procjenom tržišne vrijednosti u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, dosegla je rekordnih 65 miliona eura. To je čak 15 miliona više u odnosu na početak ove godine, kada je sa 50 miliona, također, postavio bh. rekord na svjetskoj fudbalskoj pijaci. Zahvaljujući dobrim partijama u dresu reprezentacije i Juventusa, za Miralema Pjanića, osim cijene, već godinama raste i interes brojnih evropskih klubova.

pjanic

U prijelaznom roku prošle zime za njegove usluge bili su zainteresirani i fudbalski velikani poput Barcelone, Real Madrida, PSG-a, ali je ipak ostao odan Juventusu, s kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu u Italiji i igrao finale UEFA Lige prvaka. Bitno je naglasiti da do sada nijedan fudbaler iz BiH nikada nije ni približno dosegao Pjanićevu trenutnu tržišnu cijenu, uključujući i Edina Džeku.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti