20. 05. 2018 - 09:27
LUDNICA U TORINU TRAJALA SATIMA: Pogledajte kako je Pipita...
907
Shares
LUDNICA U TORINU TRAJALA SATIMA: Pogledajte kako je Pipita pozdravio Bosnu i Hercegovinu

PJANIĆ UZ SJAJNOG ARGENTINCA

LUDNICA U TORINU TRAJALA SATIMA: Pogledajte kako je Pipita pozdravio Bosnu i Hercegovinu

Sport.ba
20. 05. 2018 - 09:27
0
Shares

Juventus je jučer pobjedom nad Veronom od 2:1 spustio zavjesu na još jednu pobjedničku sezonu. Osvojena je dvostruka kruna, a čak sedma titula prvaka Italije u Nizu. Stara dama tako je potvrdila da je bez premca na Apeninima, uprkos aspiracijama Napolija i Rome. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić jučer je prelijepim pogotkom uveličao oproštaj Gigija Buffona, a nakon meča slavio je u društvu sina Edina. Slavlje se poslije prenijelo i na torinske ulice, gdje su navijači s igračima proslavili rekordnu 34. titulu u Italiji. Slavilo se do duboko u noć.

Naročito je zanimljivo bilo na samom Juventusovom autobusu. Mnogobrojne zvijezde su se slikale s peharom, a Miralem Pjanić je u jednom trenutku uputio pozdrave za Bosnu i Hercegovinu, u čemu mu se pridružio i argentinski napadač Gonzalo Higuain. Pjanić i Higuain su jako dobri prijatelji, a uostalom mnogi igrači Juventusa izvan terena imaju i više nego dobre odnose.

Inače, bilo je tu pomiješanih osjećaja, od suza zbog Gigijevog odlaska do velike radosti zbog dvostruke krune. Najemotivniji trenutak utakmice protiv Verone dogodio u 63. minuti igre kada je Gigi Buffon napustio travnjak. Allegri je umjesto njega  odlučio uvesti Pinsoglia i tako legendarnom Gigiju priuštiti zasluženi oproštaj od navijača. Malo ko na "Allianz stadionu" nije pustio suzu kada je Buffon napuštao travnjak. Saigrači i čitava klupa su mu priredili mini špalir, ispratili su ga zagrljajima i aplauzom, grlili su ga i protivnički igrači, a poklonio mu se čitav stadion. Na tribinama je bila i njegova porodica, partnerica Ilaria Di Amico sa sinovima, a ni oni nisu mogli suspregnuti suze. Od Juventusa se oprostio nakon 17 sezona i 656 utakmica.

Nakon što je Gigi napustio travnjak Verona je uspjela smanjiti zaostatak preko Cercija, a pred sam kraj je Mario Mandžukić izborio penal za Juventus, saigrači su pustili Stefana Lichtsteinera da izvede penal. Švicarcu je ovo bila također posljednja utakmica u Juventusu, ali nije uspio zabiti gol, koji bi mu bio prvi ovosezonski. Ovo je njegova prva sezona otkako je u Staroj dami da nije zabio u prvenstvu.

Zanimljivo, Benevento i Verona, dvije posljednjeplasirane momčadi jedine su ove sezone uspjele zabiti Juventusu u obje međusobne utakmice. Mario Mandžiukić i Miralem Pjanić su odigrali čitavu utakmicu. Nakon posljednjeg zvižduka, uslijedila je proslava sedmog uzastopnog naslova prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti