20. 05. 2018 - 10:10
Navijači Juventusa povrijeđeni tijekom proslave naslova, u...
907
Shares
Navijači Juventusa povrijeđeni tijekom proslave naslova, u Napulju zgroženi ikonografijom

BURNO NA APENINIMA

Navijači Juventusa povrijeđeni tijekom proslave naslova, u Napulju zgroženi ikonografijom

Sport.ba
20. 05. 2018 - 10:10
0
Shares

Juventus je nakon četiri godine prvi put naslov prvaka proslavio u paradi na ulicama Torina s navijačima, ali nažalost, ona će ostati upamćena po nekoliko incidenata. Šest navijača Stare dame je povrijeđeno, od toga dvojica ozbiljno nakon što je autobus slučajno udario u tramvajske vodove, javlja AGI. Igrači Juventusa su bili u službenom autobusu slaveći pred hiljadama navijača dvostruki naslov, a iza njih je u posebnom autobusu išla skupina navijača kluba.

U jednom se trenutku njihov autobus pokušao približiti autobusu s igračima, ali je zapeo za tramvajske vodove koji su visili na križanju ulice Corsa Grosseto i Via Chiesa della Salute. Srećom, vodovi nisu bili pod naponom, ali 38-godišnji Italijan i 63-godišnji Irac su zadobili ozljede glave i vrata. A tijekom Juventusove parade oglasio se i Napoli te je optužio igrače Juventusa za "sramotno i uvredljivo ponašanje".

Naime, mnogi Juventusovi igrači (Blaise Matuidi, Douglas Costa, Miralem Pjanić, Mario Mandžukić,...) su prenosili uživo na Instagramu paradu po Torinu, a na nekim su videima uhvaćeni i uvredljivi transparenti na račun Napolija među kojima je i slika kovčega u Napolijevim bojama s imenom Lorenza Insignea.

"Uistinu smo zaprepašteni sramotnim i uvredljivim stajalištem kojeg su danas pokazali neki igrači Juventusa. To su ozbiljne geste koje vrijeđaju dostojanstvo ljudi i Napolitance poput Insignea. Ovo je neprihvatljivo", poručio je klub iz Napulja na svom službenom Twitteru.

A tragedija je izbjegnuta i na proslavi naslova prvaka Crvene zvezde u Beogradu. Nakon utakmice posljednjeg kola srpskog nogometnog prvenstva u kojoj je Zvezda pobijedila Voždovac 5:1 sa stadiona je krenuo otvoreni autobus s igračima, a pratila ih je kolona navijača. U jednom se trenutku autobus s navijačima zapalio, a srbijanski mediji pišu kako je ili neko od navijača ubacio u njega baklju, ili je neko od igrača slučajno bakljom zapalio ulje koje je curilo iz autobusa.

Plamen se jako brzo razbuktao, a igrači i stručni štab Crvene zvezde počeli su iskakati iz autobusa. Srećom, nito nije ozbiljnije povrijeđen, a reagirali su i vatrogasci koju su odmah ugasili vatru.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti