18. 05. 2018 - 19:33
Ousmane Dembele na Instagramu slikom iz aviona sa nekadašnjim...
907
Shares
Ousmane Dembele na Instagramu slikom iz aviona sa nekadašnjim trenerom potvrdio veliki transfer?

PSG-THOMAS TUCHEL

Ousmane Dembele na Instagramu slikom iz aviona sa nekadašnjim trenerom potvrdio veliki transfer?

Sport.ba
18. 05. 2018 - 19:33
0
Shares

Thomas Tuchel je novi trener PSG-a, a na klupi slavnog kluba iz Pariza naslijedit će Unai Emerya, čeka se još zvanična potvrda, tačnije predstavljanje, ali već se sve zna i nema nikakvih prepreka. Povodom svega već se naravno oglasio Thomas Tuchel, a ovo su njegove riječi:

''S velikom radošću ponosom i ambicijom pridružujem se velikom nogometnom klubu kao što je PSG'', rekao je Tuchel i dodao: ''Radujem se suradnji sa svim tim velikim igračima, od kojih su neki među najboljima na planetu. Sa svojim suradnicima učinit ću sve kako bismo pomogli PSG-u da probije svoje granice na najvišoj međunarodnoj razini. U Parizu postoji ogroman potencijal, a ovo mi je najuzbudljiviji izazov dosad'', zaključio je Tuchel.
 


Da se 'bacio' već uveliko na posao potvrđuje ponuda za Gianluigija Buffona od 8 miliona eura po sezoni, te ugovor od dvije sezone tokom kojih bi bio kapiten kluba. Dakle po starim zaslugama nema ništa i Thiago Silva više neće biti kapiten jer po svemu sudeći Buffon će preći u PSG kao slobodan igrač. Četrdesetogodišnjaku je životna želja osvajanje Lige šampiona i konačno bi to mogao uraditi jer PSG već ima, ali još uvijek stvara tim iz snova.
 


Danas je Ousmane Dembele objavio interesantnu fotografiju na svom Instagram profilu, a nalazi se u avionu i čita vijest o svom nekadašnjem treneru, a pogađajte o kome se radi... Naravno, to je Thomas Tuchel pod čijim je vodstvom kratko u Borussiji iz Dortmunda igrao Ousmane Dembele. Sjajni ofanzivac je briljirao u Dortmundu, no prilikom transfera u Barcelonu došlo je do povrede koja ga je skoro pola sezone udaljila sa terena, a nakon toga nije bio pravi.
 


Činjenica je da se Dembele vraća u svakom mogućem pogledu jer daje golove, dribla, asistira, ali ne uklapa se u stil Barcelone i to je najveći problem. Platio ga je šampion Španije 105 miliona eura plus 40 kroz određene bonuse i sada bi mogli vratiti taj novac u potpunosti ukoliko ga kupit PSG. Svi znamo koliko novca ima bogati prvak Francuske i da je to najmanji problem. Prema pisanjima nekih medija moglo bi doći do jednogodišnje posudbe nakon kojeg bi morali otkupiti ugovor, a sve radi finansijskog fair-playa. Na isti način došao je i Kylian Mbappe koji bi trebao uskoro biti otplaćen. Da li je ova fotografija potvrda velikog transfera prosudite sami, a vjerovatno da jeste i mogli bi u narednim satima ili danima očekivati potvrdu PSG-a. (Sport.ba)

download

Učitaj još novosti