17. 05. 2018 - 11:08
Rafael Nadal nije mogao izbjeći pitanje o treningu sa Marijom...
907
Shares
Rafael Nadal nije mogao izbjeći pitanje o treningu sa Marijom Sharapovom

ATP/WTA RIM

Rafael Nadal nije mogao izbjeći pitanje o treningu sa Marijom Sharapovom

Sport.ba
17. 05. 2018 - 11:08
0
Shares

Kralj šljake pomeo je sa terena našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura, a prepustio je našem teniseru samo jedan gem u cijelom meču i to u prvom setu. Nakon meča Nadal je izjavio kako je ovo bio odličan meč za njega i da je važno što je odlično igrao nakon poraza.

"Bio je odličan meč za mene. Važno je da sam turnir počeo dobro poslije poraza u Madridu. Nisam trenirao dan pošto sam izgubio od Dominica Thiema... Prelazak iz Madrida u Rim je uvijek težak, jer su uslovi za igru drugačiji", priznao je Nadal.

U narednoj rundi prvi teniser svijeta i prvi nositelj turnira će igrati sa mladim teniserom iz Kanade Denisom Shapovalovom, za Denisa Nadal je rekao: "On je mlad i energičan, ima talenta. Eliminisao je Berdrycha ali vidjet ćemo šta slijedi."

Pred početak takmičenja u Rimu, Nadal je trenirao sa Marijom Sharapovom, pa je novinare zanimalo kakvi su mu utisci: "Prije nekoliko godina sam trenirao i sa Anom Ivanović u Mallorci, ovdje sa Sharapovom. Bilo je dobro iskustvo, drago mi je što sam imao priliku da razmijenim nekoliko udaraca sa Marijom", odgovorio je Nadal.
 


Interesantna je mnogo priča koju su plasirali određeni mediji, a radi se o tome da se zapravo Maria Sharapova slučajno našla pored terena na kojem je trenirao Rafael Nadal i da se jedva odlučila za to da ga pita da li je rapoložen da razmijene par udaraca. Činjenica je da su trenirali zajedno, ali kratko. Maria Sharapova je na svom Twitter profilu objavila kako je trenirala sa najvećim svih vremena, a najvećem je uzela jedan poen. Čisto sumnjamo da se to svidjelo Nadalu koji ne voli da gubi čak ni na treningu.
 


 

Učitaj još novosti