17. 05. 2018 - 13:29
Čudesna Elina Svitolina preokrenula meč nakon 0:6 iz prvog...
907
Shares
Čudesna Elina Svitolina preokrenula meč nakon 0:6 iz prvog seta i prošla dalje, Keys predala meč Simoni Halep

WTA RIM

Čudesna Elina Svitolina preokrenula meč nakon 0:6 iz prvog seta i prošla dalje, Keys predala meč Simoni Halep

Sport.ba
17. 05. 2018 - 13:29
0
Shares

Elina Svitolina izgubila je danas prvi set od Darie Kasatkine rezultatom 0:6, da bi preokretom došla do velike pobjede i prolaska dalje. Četrnaesta nositeljica turnira prosto je pomela sa terena četvrtu nositeljicu u prvom setu, a dovoljno je reći da Svitolina u posljednja tri gema nije osvojila nijedan poen.

Drugi set počeo je dobro za četvrtu teniserku svijeta jer je odmah došla do breaka, ali već u narednom mogla je da izgubi svoj servis. Ipak uspjela je da sačuva koncentraciju i povela je sa 2:0. Kasatkina nije odustajala pa je preokrenula na 3:2, ali tu je bio kraj za nju jer je Svitolina sve stvari uzela u svoje ruke i rezultatom 6:3 osvojila je set i to nakon četiri vezana gema.

Treći set ponovo je donio vodstvo Svitolini nakon prvog gema, ali ovaj put nije imala break. Ista scena kao i u drugom setu se ponovila jer je Kasatkina preokrenula i povela rezultatom 2:1 uz to je imala i servis za 3:1. Seriju od četiri gema napravila je Svitolina u drugom setu, a u posljednjem bila je to serija od pet gemova i na kraju je sasvim zasluženo prošla dalje nakon neshvatljivog pada Kasatkine.

Još jedan meč završio je danas u ženskoj konkurenciji Rima, a Jelena Ostapenko bila je bolja od Johanne Konte. Kao i u meču Svitoline, tako je i u drugom meču favoritkinja preokrenula rezultat jer je izgubila prvi set rezultatom 2:6. Posljednja dva seta završila su u korist Ostapenko rezultatom 6:3, 6:4. Vrijedi istaći da je Ostapenko prikazala sjajnu igru i mogla bi veoma daleko dogurati u Rimu ako nastavi sa ovakvim parijama.

Simona Halep je prošla bez borbe jer joj je Madison Keys predala meč.

Učitaj još novosti