16. 05. 2018 - 15:36
Fognini kući poslao šestog nositelja turnira, Damir Džumhur...
907
Shares
Fognini kući poslao šestog nositelja turnira, Damir Džumhur uništen od strane Nadala

ATP RIM

Fognini kući poslao šestog nositelja turnira, Damir Džumhur uništen od strane Nadala

Sport.ba
16. 05. 2018 - 15:36
0
Shares

Albert Ramos i John Isner odigrali su nevjerovatan meč koji je ujedno bio prvi u muškoj konkurenciji danas. Igrala su se tri seta i to u svakom tie-break. Isner je bio kao osmi teniser svijeta veliki favorit, ali činjenica je da mu šljaka ne odgovara mnogo. Ramos je izgubio prvi set, a onda je došao do preokreta. Posljednji set je donio najviše drame jer se Isner uspio vratiti nakon 0:2, no loše serviranje koštalo ga je meča iako se to nije moglo nagovijestiti po serviranju u prva dva seta.

Fabio Fognini priredio je drugo iznenađenje danas, a izbacio je šestog nositelja turnira Dominica Thiema. Po setovima Fabio Fognini dobio je sa 6:4, 1:6, 6:3.

Naš Damir Džumhur nije se dobro proveo u meču protiv Rafaela Nadala jer je osvojio samo jedan gem i to u prvom setu. Nevjerovatan je tenis prikazao Rafael Nadal danas i našem teniseru nije dopustio nijednu break priliku u meču. Mogao je Nadal da završi prvi set rezultatom 6:0 jer je imao set loptu kod rezultata 5:0, ali se Damir izvukao bar na kratko i već u narednom gemu je izgubio set.

Drugi donio je potpuni potop našeg tenisera koji je nakon solidnog prvog gema u posljednjih pet osvojio samo pet poena i definitivno je jasno da nije ni do članaka kralju šljake, a pogotovo ne na zemljanoj podlozi.

Učitaj još novosti