16. 05. 2018 - 16:26
Novak Đoković prošao u naredno kolo Rima
907
Shares
Novak Đoković prošao u naredno kolo Rima

ATP RIM

Novak Đoković prošao u naredno kolo Rima

Sport.ba
16. 05. 2018 - 16:26
0
Shares

Nakon mnogo uspona i padova, Novak Đoković je danas slavio protiv Basiashvilija rezultatom 2:0. Interesantno je da je tek treći put ove sezone Novak Đoković vezao dvije pobjede, a u narednom kolu će igrati protiv Alberta Ramosa-Vinolasa koji je odigrao nevjerovatan meč sa Johnom Isnerom i pobijedio ga je u tri seta. Svaki od tri navedena igrao se tie-break, a nakon preokreta bolji je bio Ramos-Vinolas.

Novak Đoković je danas sjajno krenuo u meč i u prva tri servis gema nije izgubio nijedan poen, a onda je u šestom gemu došao do prve dvije break prilike. Spasio se Basiashvili i u narednom gemu je on imao četiri break lopte koje nisu iskorištene. Izjednačio je nakon toga Basiashvili na 4:4, ali naredna dva gema otišla su u korist Đokovića koji osvaja set. 

Jedanaesti nositelj imao je ponovo problema sa publikom koja je davala aplauz na duplu servis grešku Novaka Đokovića i sudija je morao intervenisati. Nije Đoković dopustio nijednu break priliku protivniku, a napravio je dva breaka i konačan rezultat seta bio je 6:2. Na kraju seta Đoković je ipak dobio podršku publike, a vidno mu je to prijalo jer je zaigrao sjajno u posljednja dva gema. Naredni meč bit će iznimno težak i Novak Đoković će sigurno morati dati više od maksimuma da bi prošao dalje.

Učitaj još novosti