16. 05. 2018 - 12:57
Simona Halep prepustila samo jedan gem Naomi Osaki, Caroline...
907
Shares
Simona Halep prepustila samo jedan gem Naomi Osaki, Caroline Garcia nastavlja sa odličnim partijama

WTA RIM

Simona Halep prepustila samo jedan gem Naomi Osaki, Caroline Garcia nastavlja sa odličnim partijama

Sport.ba
16. 05. 2018 - 12:57
0
Shares

.Naoki Osaka jedna je od nadolazećih zvijezda u ženskom tenisu, ali danas je prosto pometena sa terena od strane prve teniserke svijeta Simone Halep. Tri pobjede u nizu imala je Simona Halep u međusobnim mečevima, a onda je na Indian Wellsu Naomi Osaka slavila rezultatom 0:2. No to je očigledno mnogo naljutilo Simonu Halep koja je svoju priliku za revanš dočekala na šljaci, a ova podloga ni najmanje ne odgovara stilu igre Naomi Osake i dalo se to primijetiti danas.

Naomi osaka je odlično počela meč i sa par dobrih udaraca je bez problema povela rezultatom 1:0. Simona Halep se odmah našla u velikom iskušenju i spašavala je četiri break lopte iako je imala vodstvo od 40:0. No izdržala je i nakon toga je napravila nevjerovatnu seriju od 11 gemova. Čak 21-4 bio je omjer u osvojenim poenima kada gledamo seriju od rezultata 1:1 i 0:30 za Naomi Osaku. Samim tim sasvim zasluženo je prva teniserka svijeta povela rezultatom 1:0, a rezultat seta glasio je 6:1.

U drugom setu viđena je ista slika na terenu kao i u završnici prvog, a za sve se pitala Simona Halep koja je set dobila rezultatom 6:0. Viđeno je mnogo borbe, a dva od tri servis gema Simone Halep donosila su break lopte Osaki koja danas nije bila na nivou, ali nije imala ni sreće jer je naišla na daleko raspoloženiju Simonu Halep.
 


Caroline Garcia i Timea Babos su u isto vrijeme odigrale svoj meč prvog kola i bolja je bila favorizirana Caroline Garcia. Konačan rezultat meča bio je po setovima 6:3, 6:4. Timea Babos svoj najbolji tenis pokazuje na tvrdoj podlozi i danas su se najbolje vidjeli svi nedostatci kada igra na šljaci. (Sport.ba)

Učitaj još novosti