15. 05. 2018 - 15:13
PRVACI EVROPE OBJAVILI POPIS ZA MUNDIJAL: Otpala zvijezda...
907
Shares
PRVACI EVROPE OBJAVILI POPIS ZA MUNDIJAL: Otpala zvijezda Reala i najbolji mladi igrač posljednjeg Eura

SANTOS POZVAO 35 IGRAČA

PRVACI EVROPE OBJAVILI POPIS ZA MUNDIJAL: Otpala zvijezda Reala i najbolji mladi igrač posljednjeg Eura

Sport.ba
15. 05. 2018 - 15:13
0
Shares

Aktuelni prvak Evrope Portugal objavio je širi popis od čak 35 nogometaša na koje selektor Fernando Santos računa uoči Svjetskog prvenstva. Portugalci su senzacionalno osvojili evropsku krunu prije dvije godine u Francuskoj i s najvećim ambicijama idu u Rusiju, iako će u ekipi nedostajati nekoliko zvijezda s posljednjeg Eura. 

Posebno je zanimljivo da na popisu nema najboljeg mladog igrača Eura 2016. Renata Sanchesa, koji je u Francuskoj za Portugal na putu do zlata igrao u šest od sedam utakmica. Tada je imao samo 18 godina, a igre na Euru donijele su mu bogati transfer u Bayern, no tamo se nije nametnuo, a razočarao je i na posudbi u Swanseaju ove sezone ispavši iz lige. Uz to, navijači su mu poručili još ranije da se kupi i iz velškog sastava. Od igrača koji je itekako obećavao do velikog promašaja - kratak je put očito.

renato-sanches

Također, Santos se odlučio da izostavi jednog od najstandardnijih u svojoj selekciji, člana Reala Fabio Coentraa. Lijevi bek sezonu je odradio sezonu na posudbi u Sportingu, ali nešto ranije je objavio da se odlučio povući iz reprezentacije zbog umora i iscrpljenosti. 

coentrao

"Nakon dugog promišljanja odlučio sam reprezentaciji javiti da sam imao napornu sezonu i ne osjećam da sam u stanju predstavljati Portugal na Svjetskom prvenstvu. Nikada neću okrenuti leđa svojoj zemlji, nadam se da ću u budućnosti imati priliku više igrati za reprezentaciju. Do tada ostajem veliki navijač", poručio je Coentrao koji zbog povrede nije igrao ni na Euru 2016.

Popis najboljih predvodi sjajni Cristiano Ronaldo, a tu su i zvijezde poput iskusnog defanzivca Bešiktaša Pepea, sjajnog veterana Ricarda Quaresme, te zvijezde Barcelone, Milana, Monaca i drugih klubova. Santos će u narednim danima skratiti spisak za čak 12 imena. Podsjećamo, Portugalci su u grupi protiv Španije, Maroka i Irana.

Učitaj još novosti