15. 05. 2018 - 14:57
Löw iznenadio popisom: Elf na SP ide bez dvojca koji joj je...
907
Shares
Löw iznenadio popisom: Elf na SP ide bez dvojca koji joj je donio svjetsko zlato!

PETERSEN IZNENAĐENJE

Löw iznenadio popisom: Elf na SP ide bez dvojca koji joj je donio svjetsko zlato!

Sport.ba
15. 05. 2018 - 14:57
0
Shares

Njemački selektor Joachim Low produžio je ugovor s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) na još dvije godine, odnosno do 2022. godine. Low njemačku reprezentaciju vodi od 2006. i zajedno su osvojili naslov svjetskog prvaka 2014. te su stigli najmanje do polufinala na zadnja dva velika takmičenja, pobijedivši u 94 od 141 utakmica. 

njemacka

Podsjetimo, prijašnji ugovor 56-godišnjeg Lowa i DFB-a trajao je do Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, a prema novom, on će njemačku reprezentaciju voditi i na Evropskom prvenstvu 2020. i na Mundijalu u Kataru dvije godine kasnije. Low je ujedno objavio i preliminarni spisak putnika za Rusiju na kojem se nalaze zaista sjajna imena.

Povrijeđeni Manuel Neuer je na popisu, u odbrani su Boateng, Hummels, Hector, Rudiger, Kimmich, Sule, Plattenhardt i Tah. Draxler, Sane, Reus, Kroos, Ozil, Gundogan i Khedira predvode vezni red, tu je naravno i Muller, a kao čisti napadači tu su Timo Werner i prekaljeni Mario Gomez koji još igra na visokoj razini. 

Prvaci svijeta tako će u odbranu naslova bez Marija Götzea, zvijezde Borussije Dortmund koja je prije četiri godine zabila za pobjedu Njemačke u finalu protiv Argentine. Ipak, 25-godišnjak koji je ove sezone skupio 32 nastupa, dva pogotka i sedam asistencija nije se našao na širem popisu 28 igrača koji će Löw morati dodatno skratiti. Izostao je i drugi junak iz Brazila, 27-godišnji Andre Schürrle koji je na prošlom SP-u imao tri gola i tri asistencije, a u finalu namjestio gol Götzeu.

gotze-reus

Također, na popisu nema ni Sandra Wagnera, 30-godišnjeg napadača Bayerna koji je ove sezone upisao 12 bundesligaških golova. Iznenađenje je svakako poziv za Nilsa Petersena iz Freiburga, pa donekle i Herthinog Marvina Plattenhardta.

Spisak njemačke reprezentacije:

Golmani: Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Manuel Neuer (Bayern Munich), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris St-Germain)

ter-stegen

Defanzivci: Jerome Boateng (Bayern Munich), Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach), Jonas Hector (Cologne), Mats Hummels (Bayern Munich), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rudiger (Chelsea), Niklas Sule (Bayern Munich), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Veznjaci: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris St-Germain), Leon Goretska (Schalke), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastian Rudy (Bayern Munich), Leroy Sane (Manchester City)

sane

Napadači: Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Muller (Bayern Munich), Nils Petersen (SC Freiburg), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig) 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti