08. 05. 2018 - 16:45
LUDILO NA CAMP NOU Barcelona daje osam igrača za samo jednog!
907
Shares
LUDILO NA CAMP NOU Barcelona daje osam igrača za samo jednog!

LUDILO NA CAMP NOU Barcelona daje osam igrača za samo jednog!

08. 05. 2018 - 16:45
0
Shares

Još od prve godine kada je Luis Enrique preuzeo Barcelonu tim sa Camp Noua pravi očajne transfere, a odlaze odlični igrači iz kluba. Godina su se igrači crpili iz slavne La Masije, ali sada to nije slučaj i čak osam nogometaša više nema mjesta u Barceloni, a pošto na kraju sezone dolazi Antoine Griezmann na ovaj način će pokušati doći do novca i samim tim bi prekočili probleme sa finansijskim fair-playom. 
 


Kada spominjemo očajne transfere na toj listi se nalazi čak deset nogometaša, a u pitanju su Jeremy Mathieu, Aleix Vidal, Arda Turan, Rafinha, Paco Alcaser, Andre Gomes, Lucas Digne, Gerard Deulofeu, Munie El Haddadi. Osam nogometaša koji će otići nakon velike rasprodaje su Digne, Gomes, Vidal, Alcaser, Rafinha, Denis Suarez, Deulofeu i Munir. Očekuje se da će zaraditi upravo 100 miliona eura koliko će biti plaćen Griezmann, a Rafinha bi trebao da donese oko 20 miliona eura iako traže iz Barcelone 35, no Inter nema toliko novca i sigurno će pristati na smanjenje cijene. Digne, Vidal, Deulofeu i Munir vrijede otprilike oko 10 miliona eura, dok se visokih 35-40 miliona eura očekuje od prodaje Andre Gomesa koji će po svemu sudeći otići u Liverpool kod Jurgena Kloppa. 
 


Čak 153 miliona eura plaćeni su igrači koji će sada biti prodati, a to će značiti minus od minimalno 50 miliona eura i veliko je pitanje hoće li moći uzeti onoliko novca koliko planiraju. Sigurno je da će ponude doći od 'manjih' klubova, a to je pokazatelj o kakvim se promašajima radi. U pitanju su nogometaši koji su zapravo bili ogromne nade, a neki su već igrali sjajno, no dolazak u Barcelonu je sve poništio. 

Učitaj još novosti