05. 05. 2018 - 09:06
Houston poveo protiv Utah Jazza, New Orleans Pelicansi...
907
Shares
Houston poveo protiv Utah Jazza, New Orleans Pelicansi pobijedili Golden State Warriorse

NBA PLAYOFF

Houston poveo protiv Utah Jazza, New Orleans Pelicansi pobijedili Golden State Warriorse

05. 05. 2018 - 09:06
0
Shares

Golden State Warriorsi nakon dvije pobjede kod kuće nisu imali odgovor u gostima na sjajnu igru Anthony Davisa, ali i kompletne ekipe New Orleans Pelicansa. Rezultat je glasio 2:0 za Golden State i samim tim sjajno su iskoristili prednost domaćeg terena, ali New Orleans se ne predaje tako lako i mogli bi gledati sjajnu seriju ukoliko slave i u narednoj domaćoj utakmici. Konačan rezultat u trećoj utakmici bio je 119:110. 

Nakon početnih 4:0 New Orleansa i preokreta Golden Statea na 4:5 igralo se poen za poen sve do 11:11, ali onda sjajna serija domaće ekipe donosi solidnu prednost od 13 poena razlike. Do kraja četvrtine ona se malo istopila i rezultat je bio 30:21. Odmah na početku druge četvrtine Pelicansi su imali seriju od 6:0, ali nisu dugo izdržali, pa se Golden State vratio i na svega minus četiri. Pelicansi su ponovo išli na preko deset poena prednosti, a prije drugog poluvremena prednost je bila šest poena (62:56).

Prilikom ulaska u posljednju dionicu igre Golden State je imao veliki zaostatak od 17 poena, a čak 25 su imali Pelicansi koji su igrali odlično. Golden State nije mogao ništa u posljednjoj četvrtini i samo je bilo pitanje sa koliko velikom razlikom će da izgube ovu utakmicu. Na kraju je to bilo devetnaest poena razlike, a moglo je biti mnogo više. No Pelicansi mogu biti više nego zadovoljni. 

Najbolji igrač utakmice bio je Anthony Davis sa 33 poena i čak 18 skokova, dok je Holiday dodao 21. poen, 5 asistencija i 7 skokova. U poraženoj ekipi najbolji je bio Thompson sa 26 poena, 1 asistencijom i 7 skokova, dok je Durant imao 22 poena i po 3 asistencije i skoka. Curry nije imao svoju noć, a ubacio je 'samo' 19 poena i dodao je 2 asistencije i 6 skokova za 28 minuta provedenih u igri. 

Houston je u drugoj utakmici pobijedio Utah Jazz i tako su poveli sa 2:1 u seriji. Rezultat je bio 92:113 u korist gostujuće ekipe. 

Prve poene na meču postigao je Utah i to šut za tri poena, a onda se brzo prednost istopila i na kraju si imali zaostatak od 17 poena kod rezultata 22:39. Ista slika i u drugoj četvrtini, a do poluvremena Houston je otišao na plus 30 poena. Ništa blaža nije bila ni treća četvrtina kada su gosti u pitanju, a u jednom trenutku imali su čak plus 38 poena prednosti. No do kraja četvrtine malo su se opustili i dopustili su domaćoj ekipi da se vrate na minus 28. Nije bilo moguće da se Utah Jazz vrati, a nakon održavanja prednosti na samom kraju Houston je popustio još malo i tako smo došli do konačnog rezultata 92:113.

Gordon i Hareden su sjajno odigrali i imali su po 25 poena s tim da je Harden dodao 12 asistencija i 4 skoka, dok Gordon nije imao zapaženiji učinak pored 25 poena. O'neale je u poraženoj ekipi ubacio 17 poena, dok je 14 dodao Burks. 

Učitaj još novosti