03. 05. 2018 - 17:07
Thomasa Tuchela će u PSG-u dočekati pojačanje iz Premier lige...
907
Shares
Thomasa Tuchela će u PSG-u dočekati pojačanje iz Premier lige vrijedno 120 miliona eura

Thomasa Tuchela će u PSG-u dočekati pojačanje iz Premier lige vrijedno 120 miliona eura

03. 05. 2018 - 17:07
0
Shares

Unai Emery na kraju sezone odlazi iz PSG-a i to je već svima poznato, a nešto prije nego što su trebali to su okrili i nogometaši tima iz Pariza. Emery je ove sezone osvojio Kup i Ligu, ali u Ligi prvaka nije uradio mnogo i radi toga je otjeran. Umjesto njega na klupu će sjesti stručnjak koji je vodio Borussiju iz Dortmunda, a na raspolaganju će imati tim pun zvijezda. 

Već PSG ima sjajnu momčad, ali činjenica je da ima mnogo problema i nesuglasica u timu i da mnogo toga treba posložiti Tuchel. Mnogi se nadaju da on to može, a zapravo je radi toga i doveden jer Emery baš i nije imao veliki autoritet u svlačionici. Pogotovo se to odnosi na Neymara koji je radio šta je htio i kako je htio, a čak nije došao ni na proslavu titule. Nevjerovatno je da je u to vrijeme igrao online pokera sa svojim ocem i još nekim prijateljima, a sve to je objavio na svoj Instagram profil. 
 


PSG na kraju ove sezone mora platiti oko 180 miliona eura za Kyliana Mbappea jer nisu ispali iz lige, a dogovor je bio ukoliko ne ispadnu iz iste onda nakon godinu dana posudbe prvak Francuske mora da otkupi njegov ugovor. No to ne sputava vlasnike PSG-a da i dalje troše ogromne količine novca, a kako planiraju da pobjegnu od finansijskog fair play-a to samo oni znaju. 

Mediji u Engleskoj pišu kako će Tuchela u PSG-u dočekati Eriksen iz Tottenhama, a ponuda koja će doći na vrata Tottenhama je vrijedna 120 miliona eura. Eriksen igra sjajno u svom klubu i nije ni čudo što su mnogi velikani zainteresovani za njega, ali jedini konkretan je do sada PSG i izgleda da bi ga mogli 'ukrasti' ostalim zainteresovanim klubovima. Dvadesetšestogodišnjak igra na vrhuncu karijere i ove sezone postigao na 44 utakmice 14 golova i dodao je 13 asistencija. 

Učitaj još novosti