02. 05. 2018 - 13:21
Mirza Bašić nakon Monfilsa imao u šaci Klizana, ali nije mogao...
907
Shares
Mirza Bašić nakon Monfilsa imao u šaci Klizana, ali nije mogao do pobjede

ATP MINHEN

Mirza Bašić nakon Monfilsa imao u šaci Klizana, ali nije mogao do pobjede

02. 05. 2018 - 13:21
0
Shares

Naš 90. teniser svijeta jučer je upisao veliku pobjedu protiv nekadašnjeg tenisera iz top 10 Gaela Monfilsa, ali danas nije mogao da slavi protiv Martina Klizana i izgubio je u trećem setu.

Klizan je odlično počeo meč, a 122. teniser svijeta je odmah imao prednost od 2:0. Imao je Mirza Bašić priliku da se vrati u meč nakon tri vezane break lopte, ali pet poena je vezao Klizan i tako je poveo sa 3:0. No nije to srušilo Bašića, a sjajnom igrom vezao je pet gemova i poveo je sa 5:3 protiv favoriziranog Klizana. Do kraja seta oba tenisera su uzele svoje servis gemove i tako je naš teniser imao prednost u od 1:0. 

U drugom setu Mirza Bašić je imao prvu break priliku na servis Klizana i to u petom gemu, ali ona nije iskorištena, dok je u narednom gemu morao da spašava dvije break lopte i uspio je, ali treću nije mogao i tako je ovaj gem bio ključan u tome da Bašić izgubi set rezultatom 3:6. U posljednji set Klizan je ušao sa prednošću u glavi, a to nije iskoristio na najbolji način jer je naš teniser osvojio prva tri gema. Šokantno je nakon toga bilo da je nakon što je odlično servirao, Mirza Bašić izgubio dva svoja servisa, ali i dva servis gema protivnika i tako je brzo gubio sa 4:3. Na svu sreću odmah je napravio break i sa svojim osvojenim gemom imao je 5:4. Nije Mirza imao break prilika u desetom gemu, a svoj servis u jedanaestom je izgubio bez ispaljenog metka i tu je bio kraj jer je Klizan sigurno odservirao za meč.

Imao je Mirza Bašić sjajnu priliku da upiše dvije vezane velike pobjede, ali nažalost nije uspio pa Klizan čeka boljeg iz meča Chunga i Bachingera u četvrtini finala Minhena.

Učitaj još novosti