02. 05. 2018 - 14:45
Tomislav Brkić nastavlja sa odličnim igrama na zemlji
907
Shares
Tomislav Brkić nastavlja sa odličnim igrama na zemlji

CHALLENGER OSTRAVA

Tomislav Brkić nastavlja sa odličnim igrama na zemlji

02. 05. 2018 - 14:45
0
Shares

Očajno je počeo sezonu na tvrdoj podlozi naš teniser Tomislav Brkić, a imao je pet poraza i tek jednu pobjedu. Nakon što je počeo igrati na šljaci odmah je upisao novi poraz, ali nakon toga igra odlično i u seriji je od jedanaest pobjeda i jednog poraza. Danas je slavio protiv Hoanga kojeg je pobijedio rezultatom 2:1 nakon mnogo drame. 

Naš teniser je imao 3:0 i 5:2, a do tada Hoang nije imao nijednu break priliku, da bi Brkić kao da se prepao prvog seta počeo da igra lošije i dozvolio je protivniku da se vrati na 5:5. Imao je Brkić na 5:4 dvije set lopte, ali nije ih iskoristio i na kraju je morao da servira za 6:5 što je uspio iako je morao spašavati dvije break lopte. 40:30 imao je Hoang u dvanaestom gemu, ali nakon toga treću set loptu koristi naš teniser i ipak dolazi do prednosti u setovima.

Drugi set donio je sjajnu igru Hodanga koji u svoja prva tri servis gema nije izgubio nijedan poen, a ukupno u pet servis gemova izgubio je samo tri poena. Tomislav je izgubio svoj servis u petom gemu i to je bilo dovoljno Hoangu da poravna rezultat na 1:1 u setovima. U prva tri servis gema trećeg seta Brkić je spašavao break lopte, a na kraju je kod rezultata 3:2 došao do breaka. Potvrdio je break Brkić bez većih poteškoća i tako je poveo sa 5:3. Servis gem za meč donio je ponovo break prilike za Hoanga i to tri, ali Brkić je spasio sve i uspio je da iskoristi prvu meč loptu. 

U narednom kolu, tačnije u četvrtini finala Brkić će igrati protiv Serdarušića.

Učitaj još novosti