02. 05. 2018 - 13:01
Đoković konačno priznao da je napravio veliku grešku
907
Shares
Đoković konačno priznao da je napravio veliku grešku

Đoković konačno priznao da je napravio veliku grešku

02. 05. 2018 - 13:01
0
Shares

Novak Đoković se za Madrid priprema na terenima svoje akademije u Beogradu i nada se da bi konačno mogao biti onaj pravi. Odlično je što konačno Novak priznaje svoje greške, a ne ide glavom kroz zid jer je već vidno ogromno opterećenje sa svih strana koje ima. 2011. i 2016. godine Novak je u Madridu osvajao titule, a ove godine s obzirom na formu i s obzirom na to kakva čuda čini Nadal, onda teško da se može nadati tituli. Sa Novakom Đokovićem su na terenu bili njegov brat Marko i Vajda koji se odlučio vratiti na poziv Novaka. 

"Zahvalan sam što su Vajda i Grič prihvatili poziv da se vrate. Napravili smo plan za sezonu na šljaci, pa ćemo ponovo sjesti i analizirati sve i napraviti nove planove. Ranije je sve uspješno funkcionisalo, jer smo imali jasan plan i svega smo se precizno pridržavali. Dosta je bilo stvari koje su uticale na tok tog uspješnog niza od sedam, osam godina. Posljednjih godinu dana to nije bio slučaj, više je bilo snalaženje zbog lakta", rekao je Đoković. Novak je otkrio i da je bio protiv operacije, ali je gledao dugoročno. Međutim, priznao je da je napravio grešku što se prerano vratio.

"Prerano sam se vratio na teren i to je bila moja odluka. Jako mi je nedostajao tenis, ali sam napravio grešku. Nisam bio fizički spreman i to mi se obilo o glavu. Rezultati u Barceloni i Monte Carlu nisu oni koji se priželjkuju, ali to je sve neki proces povratka. I ja se polako navikavam na to", rekao je Đoković i dodao: "I dalje želim da nastavim da igram tenis na vrhunskom nivou. Ciljevi su isti koji su bili tokom cijele karijere. Vjerujem u sebe i uvijek sam vjerovao. Mislim da je to suština svega, svih nas. Taj plamen strasti prema ovom sportu nije utihnuo u meni. Vjera postoji, samopouzdanje je nešto drugo. Ono se stiče rezultatima. Nivo samopouzdanja nije isti kao ranije, niži je. Ali to može vrlo brzo da se vrati posle nekoliko dobrih mečeva i jednog dobrog turnira", zaključio je Novak Đoković.

Učitaj još novosti