06. 05. 2018 - 14:15
Perezova nagrada za treću LP zaredom: Zidaneu daje 300...
907
Shares
Perezova nagrada za treću LP zaredom: Zidaneu daje 300 miliona, ovako bi trebali izgledati novi Galacticosi

RASTROŠNO NEMA ŠTA

Perezova nagrada za treću LP zaredom: Zidaneu daje 300 miliona, ovako bi trebali izgledati novi Galacticosi

06. 05. 2018 - 14:15
0
Shares

Real Madrid još dvije utakmice dijele do trećeg uzastopnog naslova u Ligi prvaka, a predsjednik Florentino Perez odlučio je nagraditi trofejnog trenera Zinedinea Zidanea trojicom mega pojačanja kako bi u vitrine Kraljevskog kluba pospremio i četvrtu. Ipak, najprije se mora riješiti tereta, španski mediji prenose kako Gareth Bale imaju unosne ponude za odlazak iz Madrida, a Perez tu lovu planira odmah uložiti u pojačanja.

Apsolutni prioritet Real Madrida jest trenutno najraspoloženiji nogometaš na kugli zemaljskoj Mohamed Salah. Liverpoolov napadač u idealnom scenariju trebao bi zauzeti Baleovo mjesto na desnom krilu. Klopp navodno ne želi razgovarati za manje od 200 miliona eura u kešu, ali Perez planira dati 160 miliona eura i poslati Danija Ceballosa u suprotnom smjeru.Još jedan Galactico na kojeg Perez već dugo pati jest Robert Lewandowski, Poljaka je želio u Madridu još prije nekoliko godina, ali ovaj je odlučio otići u Bayern, no sad je, čini se, sve spremno za njegov dolazak… Cijena? Podnošljivih 60 miliona eura.

Tačka na i Perezovog master plana jest golman. U kombinacijama za Navasovog nasljednika među stativama Reala bili su valjda svi bolji svjetski golmani, ali predsjednik bi najradije Rominog Alissona Beckera. Vučica ga neće pustiti lahko, šuška se da će mu trebati podosta šuške za taj posao, između 60 i 80 miliona eura, ali postoji mogućnost da prebiju taj iznos slanjem igrača u suprotnom smjeru. Ostvare li ovaj plan, nova sezona koštat će Pereza, Zidanea i društvo ukupno do 300 miliona eura prije prve odigrane utakmice.

1

Treba naglasiti i to da je brojne iznenadio Zidaneov nastup u kojem je nedavno istakao da će sve učiniti da Gareth Bale i Karim Benzema i sljedeće sezone budu dio njegovog tima. To je apsolutno iznenađujuće, pogotovo kada se zna da je pomenuti dvojac već viđen kao siguran putnik iz Madrida. Mediji su Španiji vjeruju da će Velšanin i Francuz na ljeto sigurno napustiti "kraljevski klub", a navodno su čelnici Reala u pregovorima s Neymarom, Mohamedom Salahom, Harryjem Kaneom i Robertom Lewandowskim.

"Oni su nam potrebni i učinit ću sve od sebe da Benzema i Bale ostanu u Realu. Znam da svi igrači uvijek žele da igraju, ali to nije moguće", poručio je Zidane. To bi ujedno moglo značiti da je čak spreman prodati sjajnog Asensija, koji je nezadovoljan minutažom na "Santiago Bernabeu". Bale se povezivao s povratkom na Otok, tačnije dolaskom u redove Manchester Uniteda i Tottenhama, kao i Interom, dok je Benzema na meti nekih engleskih velikana.

Učitaj još novosti