26. 04. 2018 - 22:45
Fenerbahce je drugi učesnik final foura nakon velike pobjede...
907
Shares
Fenerbahce je drugi učesnik final foura nakon velike pobjede protiv Baskonie

EUROLEAGUE

Fenerbahce je drugi učesnik final foura nakon velike pobjede protiv Baskonie

26. 04. 2018 - 22:45
0
Shares

Fenerbahce je večeras kao gost totalno izdominirao u utakmici protiv Baskonie i sasvim su zasluženo prošli dalje i plasirali se na final four koji se igra u Štark Areni. Fenerbahce je kao domaćin u prve dvije utakmice slavio i poveo sa 2:0, ali Baskonia je također iskoristila prednost domaćeg terena, pa su tako u trećoj utakmici uspjeli da se vrate u život. Kada se očekivalo najviše Baskonia je pokazala najmanje i tako Fenerbahce sa ukupnih 3:1 ostvaruje pobjedu.

Iako je Baskonia imala plus šest nakon početne prednosti Fenera, gosti su ipak okrenuli sve u svoju korist i do kraja prve četvrtine oni su imali šest poena viška. Do kraja prvog poluvremena prednost je samo rasla, a na kraju se došlo do najvećih plus šesnaest. Rezultat je bio 32:48. Domaća ekipa nije uspijevala da uradi apsolutno ništa, a onda sa minus 21 dolaze na svega minus seda, ali ih je trojka u posljednjem napadu koju je ubacio Fener, malo spustila na zemlju i u posljednju dionicu ušlo se rezultatom 62:72. Posljednja četvrtina donosi dosta sigurniji Fener koji dolazi lagano do 75:92 pred sami kraj. U tom trenutku malo su pali, pa je domaća ekipa smanjila na 83:92, ali to nije bitno jer pobjeda nije dolazila u pitanje i Fener velikom pobjedom ide dalje. 

Marko Gudurić sa 22 poena predovdio je Fenerbahce do pobjede, a ujedno je bio i najbolji strijelac utakmice. Samo poen manje od njega ubacio je Nicolo Melli. Nikola Kalinić dodao je 13 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Vincent Poirier sa 14 poena, a ništa mnogo lošiji nisu bili ni Rodrigue, Voigtmann, Huertas i Shengelia koji su redom ubacili 13, 12 i dva puta po 11 poena.

Učitaj još novosti