27. 04. 2018 - 16:36
Jusuf Nurkić će morati potražiti novi klub u NBA ligi
907
Shares
Jusuf Nurkić će morati potražiti novi klub u NBA ligi

PORTLAND TRAIL BLAZERS

Jusuf Nurkić će morati potražiti novi klub u NBA ligi

27. 04. 2018 - 16:36
0
Shares

Jusuf Nurkić je ove sezone prušao dosta sjajnih partija, a na kraju je sezonu završio sa skorom od 14,3 poena po meču, te 9 skokova. Naš centar često je dominirao iako nije jedan od igrača koji imaju najveću minutažu u Portland Trail Blazersima. Nažalost odmah su ispali iz Playoff-a i to su pometeni sa 0:4, ali Nurkić je već izjavio na kraju sezone kako želi da ostane u Portlandu i kako vjeruje u projekat kluba, ali izgleda da vlasnici nisu spremni da urade sve da bi ga zadržali.

Nurkić traži maksimalnu platu, a ona bi trebala iznositi između 15 i 20 miliona eura po sezoni što mu ne žele tako lako ispuniti u Portlandu. Činjenica je da se radi o sjajnom centru i da bi izgubili mnogo, ali svejedno još uvijek nisu pristali na ono što traži Nurkić. Ne dođe li do dogovora Nurkić postaje ograničeno slobodan igrač, a svaku ponudu drugog kluba Portland može da izjednači i da tako zadrži svog centra. 

"Nije tajna da želim biti ovdje, ali ja ne kontrolišem sve stvari. Sretan sam ovdje, a agenti i ljudi u Portlandu moraju da urade ostatak posla," izjavio je Nurkić. 

 

 

Učitaj još novosti