26. 04. 2018 - 22:14
Došlo je do radikalnih promjena u pregovorima između Barcelone...
907
Shares
Došlo je do radikalnih promjena u pregovorima između Barcelone i Samuela Umtitija

Došlo je do radikalnih promjena u pregovorima između Barcelone i Samuela Umtitija

26. 04. 2018 - 22:14
0
Shares

Barcelona još uvijek ne može da odahne kada je u pitanju Samuel Umtiti koji ima najmanju otkupnu klauzulu u cijelom prvom timu, ali došlo je do korijenitih promjena kada su u pitanju pregovori. Posljednji sastanak koji se dogodio večeras nije bio obojen sivom bojom kao prethodni nego naprotiv i izgleda da će ipak doći do produženja ugovora, ali i povećanja otkupne klauzule koja je na svega 60 miliona eura.

Iz Barcelone su javili kako se očekuje da potpišu novi ugovor sa dvadesetčetverogodišnjakom u roku od naredne tri sedmice, a ovo kvari veliki posao Mourinhu koji je htio da pošalje ponudu čim prijelazni rok stupi na snagu. Još je mnogo zainteresovanih klubova, ali Barceona je očigledno svjesna na čemu su kada je u pitanju odbrana i da bi gubitak sjajnog Umtitija bio veliki minus.

Barcelona će pokušati da sve riješi prije početka Svjetskog prvenstva na kojem će Samuel Umtiti igrati sa Francuskom. Manchester United je već stupio u kontakt sa Umtitijevim agentima i nadaju se da neće doći do konačnog dogovora Barcelone i igrača, te spremno čekaju konačnu odluku. Tim sa Old Trafforda spreman je da ponudi Umtitiju mnogo veću godišnju platu, a nije tajna da je Umtitiju novac mnogo drag i da insistira na daleko bogatijem ugovoru u Barceloni što mu oni bar do sad nisu bili spremni omogućiti za razliku od Uniteda. 

 

 

Učitaj još novosti