26. 04. 2018 - 19:57
Barcelona kreće u obnovu ekipe, a prvo pojačanje mogao bi biti...
907
Shares
Barcelona kreće u obnovu ekipe, a prvo pojačanje mogao bi biti defanzivac Chelseaja

MARCOS ALONSO

Barcelona kreće u obnovu ekipe, a prvo pojačanje mogao bi biti defanzivac Chelseaja

26. 04. 2018 - 19:57
0
Shares

Barcelona nije zadovoljna sa onim što pruža njihova zadnja linija, pa će u toku nadolazećeg prijelaznog roka pokušati dovest neke sjajne nogometaše oko kojih bi se mnogo toga trebalo vrtiti. Prvi od njih bi trebao biti Marcos Alonso iz Chelseaja koji je jedan od rijetkih koji su veoma malo podbacivali u toku ove sezone, a prošlu je odigrao maestralno kada su Plavci osvojili Premier ligu veoma uvjerljivo. 

Prema pisanju Goala zapravo bi Marcos Alonso trebao biti zamjena za Gerarda Piquea koji već ima 32 godine. Nije Marcos Alonso standardan štoper, ali sigurno je da bi mogao sjajno obavljati tu dužnost, a pokazao je to u par navrata igrajući kao štoper u Chelseaju kada nije imao niko drugi. Alonso ima ugovor sa Chelseajem do 2021. godine, a 2016. godine koštao ih je svega 23 miliona eura kada je došao iz Fiorentine. Chelsea ipak neće tako lako pustiti Alonsa, a to je već potvrđeno jer je bilo raznih ponuda. Sjajni defanzivac je postigao 12 golova u toku dvije sezone, a ima priliku da do kraja ove popravi taj skor. Sjajno šutira slobodnjake i već je postigao neke maestralne pogotke. 

Barcelona ima Jordi Albu na njegovoj poziciji, ali kao da gube povjerenje u njega kao i čitavu odbranu, pa zapravo hitno traže nova rješenja. Nije poznato koliko će novca poslati na vrata Chelseaja za dvadesetsedmogodišnjaka, ali sve ispod nekih 30 miliona eura bi sigurno bila smiješna ponuda jer je svima već dobro poznato koliko su poludile cijene na tržištu, pa i oni nogometaši koje neko nikad ne bi kupio sada vrijede po desetak miliona eura. 

Učitaj još novosti