26. 04. 2018 - 10:18
I KAD NE BLISTA RUŠI SVE PRED SOBOM Ronaldo srušio još jedan...
907
Shares
I KAD NE BLISTA RUŠI SVE PRED SOBOM Ronaldo srušio još jedan veliki rekord Lige prvaka, ovo će biti nemoguće dostići

REKORDER PO BROJU TRIJUMFA

I KAD NE BLISTA RUŠI SVE PRED SOBOM Ronaldo srušio još jedan veliki rekord Lige prvaka, ovo će biti nemoguće dostići

26. 04. 2018 - 10:18
0
Shares

Jučerašnjom pobjedom u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Bayerna Cristiano Ronaldo i Real Madrid opet su ispisali historiju tog takmičenja. Iako nije zabio u 2:1 pobjedi i uopšte nije blistao, Portugalac je svejedno srušio rekord po broju pobjeda u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu.

Ronaldo je slavio 96 puta u Ligi prvaka što je najviše od svih igrača koji su ikad igrali ovo takmičenje, a na vodećem je mjestu prestigao bivšeg saigrača Ikera Casillasa koji je još uvijek aktivan u Portu. On je do sada bio najuspješniji nogometaš Lige prvaka s 95 pobjeda. Jedini igrač koji im je blizu je bivši Barcin veznjak Xavi koji ima 91 pobjedu u Ligi prvaka, a prvi pratitelji tog trojca su Iniesta i veliki Raul koji imaju tek 79 pobjeda u Ligi prvaka.

Ova je pobjeda i Realu donijela rekord, "kraljevski klub" je postao prvi koji je u povijesti Lige prvaka stigao do 150 pobjeda u natjecanju i time još jednom pokazao kako je to njihovo 'domaće' takmičenje. Na pragu su trećeg zaredom osvajanje Lige prvaka, a ako ovako nastave i Real i Ronaldo stići će do nedostižnog broja pobjeda u ovom natjecanju.

 

Učitaj još novosti