26. 04. 2018 - 10:11
PROPISNO OBRUKAO MODRIĆA Luka zaorao travu nakon lažnjaka...
907
Shares
PROPISNO OBRUKAO MODRIĆA Luka zaorao travu nakon lažnjaka nekadašnjeg saigrača

RODRIGUEZ VRLO DOBAR UPRKOS PORAZU

PROPISNO OBRUKAO MODRIĆA Luka zaorao travu nakon lažnjaka nekadašnjeg saigrača

26. 04. 2018 - 10:11
0
Shares

Real sinoć nije blistao, ali je pobijedio kod Bayerna 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Kod domaćina je posebno motiviran bio James Rodriguez, igrač Kraljeva na posudbi u Munchenu. Kolumbijac se kod Zidanea nije mogao nikako izboriti za prvu momčad, pa je otišao igrati u Bayern. Upravo je on namjestio jedini gol njegove privremene ekipe protiv kluba u kojem je pod ugovorom, a osim toga ostao je zapažen po akciji na kraju utakmice.
 
Tada je na centru sjajno prošao Luku Modrića. James je vodio napad domaćina, kada mu je u susret krenuo Realov veznjak kako bi mu uzeo loptu. Ali, James je, kako kaže komentator "otplesao" oko njega. Nakon što mu je prodao lažnjak, Modrić je pao i s ispruženom nogom otišao u prazno, dok je Rodriguez jurnuo prema Realovom golu. Maestralno...

Fudbalski klub Bayern Munchen odlučio je otkupiti ugovor Jamesa Rodrigueza, prenio je dobro obaviješteni Bild još u februaru ove godine. Prema ovom izvoru, Bayern je zadovoljan igrama Kolumbijca i doplatiće 35 miliona eura za njegov otkup. Njemački klub je platio 20 miliona za dvogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa za dodatnih 35 miliona i sada će do toga i doći.

Njemu također odgovara stil igre u Bavarskoj, nema ništa protiv da ostane, a sasvim je izvjesno da će do ovoga i doći. Međutim, to bi mogao biti tek početak. Don Balon tvrdi da Niko Kovač ima sasvim druge planove, da želi zemljaka Rakitića koji je svojevremeno igrao za Schalke, da dolazak nekolicine mlađih igrača znači i značajna pomjeranja u veznom redu i da bi Kolumbijac mogao biti ponuđen nikom drugom do Barceloni!

messi-rakitic-barcelona

Rodriguez bi tako iznenada dobio priliku da se vrati u Španiju, ali i da zaigra za Realovog najvećeg rivala. Na neki način to bi bila osveta za način na koji je otišao iz Madrida. Španski list piše da bi Katalonci poslali Rakitića, dodali i novac kako bi se dokopali Kolumbijca za koga mnogi tvrde da je bez razloga žrtvovan i da je svakako imao mjesto u današnjem Realu. Mnogo je spekulacija, te nam ne preostaje ništa drugo do sačekati ljeto i vidjeti da li će zaišta biti od ove glasine. Istina, Barca ima dosta ofanzivaca u timu, još uz mogući dolazak Griezmanna iz Atletica, zaista je teško povjerovati da bi se odlučili i za dovođenje Jamesa, Zlatne kopačke s Mundijala 2014.

Učitaj još novosti