26. 04. 2018 - 10:31
Nijemci ga označili kao slabu tačku Reala, a on brutalnom...
907
Shares
Nijemci ga označili kao slabu tačku Reala, a on brutalnom osvetom ispisao historiju Lige prvaka

MARCELO

Nijemci ga označili kao slabu tačku Reala, a on brutalnom osvetom ispisao historiju Lige prvaka

26. 04. 2018 - 10:31
0
Shares

Jedan dio njemačkih medija je uoči utakmice Bayerna i Reala označio Brazilca Marcela kao slabu tačku Zidaneove momčadi, ali on se još jednom ove sezone upisao u strijelce.     
Lijevi bek Reala i jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji, Marcelo, još se jednom upisao u strijelce u Ligi prvaka. Marcelo je upisao svoj treći pogodak ove sezone nakon što je već zabio protiv PSG-a i Juventusa u nokaut fazi.

Uprkos dominaciji Bayerna u prvom poluvremenu, Real i Marcelo još jednom su pokazali srce šampiona, a Brazilcu je to bio ukupno osmi pogodak za ''kraljeve'' u Ligi prvaka. Real je dobio prethodnih šest od sedam utakmica (jedan remi, protiv Barcelone 2011.) u kojima je on zabio, s time da još nikad nije zabio tri pogotka u istoj sezoni.

No za sve postoji prvi put, a osvoji li Real treći put zaredom najprestižnije europsko natjecanje, brazilski reprezentativac lako bi mogao biti ključan čovjek u tom pothvatu. Uostalom, prestigao je Sergija Ramosa i sunarodnjaka Danija Alvesa kao defanzivac s najviše pogodaka u ovom takmičenju. Prema brojnim stručnjacima, najbolji je lijevi bek svijeta. S tim se očito samo ne slažu Nijemci...

Učitaj još novosti