26. 04. 2018 - 09:54
NEZABILJEŽENO JOŠ OD MARADONINOG DOBA U Firencu putuje 10.000...
907
Shares
NEZABILJEŽENO JOŠ OD MARADONINOG DOBA U Firencu putuje 10.000 navijača, policija ne zna šta će ako Juve kiksa u Milanu

LUDNICA PODNO VEZUVA

NEZABILJEŽENO JOŠ OD MARADONINOG DOBA U Firencu putuje 10.000 navijača, policija ne zna šta će ako Juve kiksa u Milanu

26. 04. 2018 - 09:54
0
Shares

Juventusa su mnogi prije samo sedam dana vidjeli kao sigurnog novog-starog prvaka Italije. Stara dama je imala sve u svojim rukama, šest bodova ispred Napolija, ali u dva susreta ta prednost je skoro skroz istopljena.

Četa Maxa Allegrija prvo je zapela kod davljenika Crotonea, da bi u nedjelju izgubila veliki derbi protiv Napolitanaca i to u Torinu. Kalidou Koulibaly u 92. minuti nebeskim skokom utišao je Torino i doveo Vezuv bukvalno do ključanja. Tako je Napoli stigao na samo bod zaostatka za Juventusom, a klub s juga Italije bi ovog vikenda vrlo lako mogao zasjesti na prvo mjesto.

Juventus u subotu u 20:45 gostuje kod Intera koji se grčevito bori za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Ne pobijede li aktuelni prvaci, Napoli će u nedjelju od 18 sati u Firenci imati priliku izbiti na prvo mjesto. Svih 2.500 karata za Napolijeve navijače je odavno rasprodano, a očekuje se da će na Fiorentininom stadionu biti i do 10.000 gostujućih navijača koji će na sve moguće načine pokušati nabaviti karte za utakmicu.

napoli

Napolijevi navijači su jučer bukvalno okupirali klupski trening centar kako bi iskazali podršku svojim igračima, a Gazzetta dello Sport piše da u gradu vlada euforija neviđena još od Maradonina doba. Dogodi li se ono što svi na jugu očekuju, a to je da Inter uzme barem bod Juventusu, a Napoli slavi kod Fiorentine, očekuje se apsolutni haos u zračnoj luci u Capodichinu. Zato policija razmatra kako na najbolji način osigurati aerodrom i već se rade planovi za moguću evakuaciju otrgne li se eventualno slavlje navijača kontroli.

Zasjedne li Napoli ovog vikenda zaista na prvo mjesto, za očekivati je da će tamo i ostati do kraja sezone i prekinuti šestogodišnju Juventusovu dominaciju. Naime, Napoli u zadnja tri kola dočekuje Torino, ide u goste Sampdoriji, a u zadnjem kolu igra kod kuće protiv Crotonea. S druge strane, Juventus nakon subotnjeg gostovanja na San Siru 5. maja igra kod kuće protiv Bologne. Četiri dana kasnije čeka ih finale kupa protiv Milana, a 13. maja idu na Olimpico u goste Romi koja se također grčevito bori za plasman u Ligu prvaka. U zadnjem kolu su domaćini Veroni...

Učitaj još novosti