26. 04. 2018 - 09:47
JE LI BAYERN SINOĆ PONOVO POKRADEN? Domaći tražili dva penala,...
907
Shares
JE LI BAYERN SINOĆ PONOVO POKRADEN? Domaći tražili dva penala, a Kuipers se nije oglasio

LIGA PRVAKA

JE LI BAYERN SINOĆ PONOVO POKRADEN? Domaći tražili dva penala, a Kuipers se nije oglasio

26. 04. 2018 - 09:47
0
Shares

Real je sinoć u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka s 2:1 pobijedio Bayern u Munchenu, uprkos tome što su Bavarci imali nekoliko odličnih prilika. Njemačka nogometna javnost smatra da je njihov klub teško oštećen u ovom susretu.

Naime, holandski sudac Björn Kuipers u dvije situacije u kojima su sudjelovali Robert Lewandowski i Dani Carvajal nije vidio ništa sporno, za razliku od Nijemaca. Već na samom početku utakmice Lewandowski je ušao u kazneni prostor i poslao loptu na drugu stativu kada ga je Realov defanzivac gurnuo s leđa.

Druga diskutabilna situacija dogodila se na početku drugog poluvremena kada je prilikom jednog ubačaja Carvajal vukao poljskog napadača.

Bavarci su imali vodstvo, nekoliko odličnih prilika, ali Madriđani su na kraju slavili. Uz to, domaći su ostali bez povrijeđenih Robbena i Boatenga. Bayern je odmah nakon meča potvrdio kako je Boateng povrijedio mišić, te da će propustiti revanš s Realom, dok se Heynckes nada kako situacija s Robbenom i nije toliko dramatična. Osim njih nastradao je i Javier Martinez, a sva trojica će već danas odraditi detaljnije preglede.

"Bila je to dugo vremena dobra predstava s naše strane. Ali nismo bili dobri u završnici, nismo bili ubojiti pred golom, a to nam je proteklih sedmica išlo jako dobro. Dopustili smo Realu da 'ostane živ', a na kraju im čak i pomogli da zabiju za pobjedu. Na poluvremenu sam se morao smijati sam sebi jer smo imali toliko prilika", rekao je nakon utakmice Thomas Müller pa je nastavio: "Vidjeli smo šta sve možemo protiv Reala, sigurni smo da nam ni u uzvratu neće nedostajati prilika za gol. Ali moramo pokazati manje poštovanja kada smo u pilici za gol jer nema potrebe za tim. Ne odustajemo. Već smo pobjeđivali u Madridu 2-1, treba nam samo drugačiji kilerski mentalitet."

Joshua Kimmich zabio je lijep gol za vodstvo Bayerna. "Znao sam da je Navasu golman koji voli špekulirati u takvim situacijama. Razmišljao sam o tome prije utakmice i znao sam što moram napraviti ako se nađem u takvoj poziciji. Tako da da, moj potez je bio s namjerom", komentarisao je svoj gol Bayernov univerzalac.

Vrlo nezadovoljan zbog konačnog rezultata bio je i Niklas Süle, koji je zamijenio povrijeđenog Boatenga. "Niko ne bi mogao ništa prigovoriti niti da smo slavili 5-2. Iskreno, ne sjećam se da sam ikada vidio slabiji Real u Münchenu." A za kraj se još jednom javio Kimmich... "Ne 5-2, niko se ne bi mogao buniti niti da smo dobili 7-2."

kimmichJupp Heynckes bio je tužan zbog poklonjenih golova Realu... "Utakmica je bila čudna. Izgubili smo Robbena i Boatenga jako rano, onda smo poklonili Realu dva gola, a nismo iskoristili toliko svojih prilika. Nakon svega toga ne trebaš biti iznenađen kada izgubiš. Jeromea je jako boljelo, vjerovatno je nešto s mišićem, možda s aduktorom. Mogao bi propustiti revanš", kazao je nakon susreta vidno razočarani strateg Bavacara.

Učitaj još novosti