26. 04. 2018 - 08:57
Süle: Trebalo je biti 5-2 za nas; Kimmich: Ma trebalo je biti...
907
Shares
Süle: Trebalo je biti 5-2 za nas; Kimmich: Ma trebalo je biti 7-2...

BAVARCI UTUČENI NAKON PORAZA

Süle: Trebalo je biti 5-2 za nas; Kimmich: Ma trebalo je biti 7-2...

26. 04. 2018 - 08:57
0
Shares

Real je s 2:1 savladao Bayern u Munchenu u prvom dvoboju polufinala Lige prvaka. Tako su Kraljevi na najboljem putu da ponovo zaigraju u finalu najelitnijeg fudbalskog takmičenja. Bavarci su imali vodstvo, nekoliko odličnih prilika, ali Madriđani su na kraju slavili. Uz to, domaći su ostali bez povrijeđenih Robbena i Boatenga.

Bayern je odmah nakon meča potvrdio kako je Boateng povrijedio mišić, te da će propustiti revanš s Realom, dok se Heynckes nada kako situacija s Robbenom i nije toliko dramatična. Osim njih nastradao je i Javier Martinez, a sva trojica će već danas odraditi detaljnije preglede.

"Bila je to dugo vremena dobra predstava s naše strane. Ali nismo bili dobri u završnici, nismo bili ubojiti pred golom, a to nam je proteklih sedmica išlo jako dobro. Dopustili smo Realu da 'ostane živ', a na kraju im čak i pomogli da zabiju za pobjedu. Na poluvremenu sam se morao smijati sam sebi jer smo imali toliko prilika", rekao je nakon utakmice Thomas Müller pa je nastavio: "Vidjeli smo šta sve možemo protiv Reala, sigurni smo da nam ni u uzvratu neće nedostajati prilika za gol. Ali moramo pokazati manje poštovanja kada smo u pilici za gol jer nema potrebe za tim. Ne odustajemo. Već smo pobjeđivali u Madridu 2-1, treba nam samo drugačiji kilerski mentalitet."

Joshua Kimmich zabio je lijep gol za vodstvo Bayerna. "Znao sam da je Navasu golman koji voli špekulirati u takvim situacijama. Razmišljao sam o tome prije utakmice i znao sam što moram napraviti ako se nađem u takvoj poziciji. Tako da da, moj potez je bio s namjerom", komentarisao je svoj gol Bayernov univerzalac.

Vrlo nezadovoljan zbog konačnog rezultata bio je i Niklas Süle, koji je zamijenio povrijeđenog Boatenga. "Niko ne bi mogao ništa prigovoriti niti da smo slavili 5-2. Iskreno, ne sjećam se da sam ikada vidio slabiji Real u Münchenu." A za kraj se još jednom javio Kimmich... "Ne 5-2, niko se ne bi mogao buniti niti da smo dobili 7-2."

Jupp Heynckes bio je tužan zbog poklonjenih golova Realu...

"Utakmica je bila čudna. Izgubili smo Robbena i Boatenga jako rano, onda smo poklonili Realu dva gola, a nismo iskoristili toliko svojih prilika. Nakon svega toga ne trebaš biti iznenađen kada izgubiš. Jeromea je jako boljelo, vjerovatno je nešto s mišićem, možda s aduktorom. Mogao bi propustiti revanš", kazao je nakon susreta vidno razočarani strateg Bavacara.

S druge strane, Zinedine Zidane prezadovoljan je konačnim ishodom, ali i svjestan kako još ništa nije gotovo. "Presretan sam, bila je ovo teška, za nas na početku i jako komplicirana utakmica. Tada nismo uspjevali doći do lopte. No, ovo je dobar rezultat, putujemo u Madrid s pobjedom. Znamo da ništa nije gotovo, očekuje nas još zahtjevnih 90 minuta, a sigurno da se poslije našeg iskustva s Juventusom nećemo nimalo opustiti", rekao je Francuz, pa dodao: "Ulazak Asensija? Kada imate grupu od 25 igrača visoke kvalitete, onda morate donositi teške odluke. I tako će biti do kraja sezone. Isco? Nažalost, ozlijedio se brzo i nije mogao nastaviti utakmicu, pa je morao biti zamijenjen. Srećom, Asensio je odigrao sjajnu utakmicu, pogurao nas prema toliko važnoj pobjedi."

Učitaj još novosti