25. 04. 2018 - 22:56
ZABORAVITE RONALDA I RAMOSA, ON JE REALOV IGRAČ ZA VELIKE...
907
Shares
ZABORAVITE RONALDA I RAMOSA, ON JE REALOV IGRAČ ZA VELIKE TEKME Dvije sezone ruši velikane

MARCO ASENSIO

ZABORAVITE RONALDA I RAMOSA, ON JE REALOV IGRAČ ZA VELIKE TEKME Dvije sezone ruši velikane

25. 04. 2018 - 22:56
0
Shares

Bayern je poveo u 28. minuti golom Kimmicha i činilo se da bi Bavarci mogli poraziti Kraljeve. Ipak, Marcelo je do poluvremena poravnao rezultat, a u nastavku je veliku pobjedu Zidaneovoj četi donio mladi Marco Asensio. Španac je ušao u igru na početku drugog poluvremena, a 10 minuta poslije prometnuo se u apsolutnog junaka. Istina, golu je kumovala velika greška Rafinhe, a Asensio je matirao nemoćnog Svena Ulreicha za vodstvo madridske ekipe.

U posljednje dvije sezone Asensio se pokazao kao igrač za velike utakmice. Ovo mu je drugi gol Bayernu, isto toliko je zabio Barceloni, Sevilli i Valenciji, a postigao je gol i u finalu prošlosezonske Lige prvaka protiv Juventusa. Impresivno zar ne? Pogotovo za igrača koji većinom ulazi s klupe.

Marco Asensio otkrio je nedavno kako je bio blizu potpisa za Barcelonu. U velikom razgovoru za COPE radio rekao je: "Bilo je nekih problema s upravom, vlasnicima, mnogi su me klubovi tražili dok sam igrao za Mallorcu, a nakon ljeta potpisao sam za Real Madrid. Sudbina je htjela da ne odem u Barcelonu. A kao dijete sam imao Zidaneov poster."

Majka mu je Holanđanka, pa je otkrio i da je mogao nastupati za tu reprezentaciju: "Van Nistelrooy me zvao i rekao mi da me Holanđani žele pod svaku cijenu. Imao sam samo nastup u prijateljskoj utakmici protiv Srbije, ne i natjecateljski. Razgovarao sam s porodicom i odlučio se za Španiju. Van Nistelrooy me opet kontaktirao da vidi je li se išta promijenio, ali oduševljen sam što igram za Španiju."

Već je ispričana priča da je njegova majka Marija Gertruida Margaretha Willemsem zaslužna i što je u Realu. "Marco je otišao na plažu, ondje je ljetovao i Florentino Perez, a ona mu je prišla i rekla mu 'Ovdje je mladić koji će potpisati za Real!'"

asensio-carvajalAsensio naglašava i podršku oca, brata... A Zidane ga je nahvalio: "Zidane mi je rekao da takvu lijevu nogu nema niko drugi osim Messija! Bio sam zadivljen."

Kakav je Real potez napravio 2015. kada je za tada 19-godišnjeg Marca Asensija Mallorci platio pet miliona eura! Poslali su ga Kraljevi tada na posudbu u Espanyol pa vratili na početku prošle sezone. Već prošle godine Asensio je pokazao da može biti budućnost Reala te je u 38 utakmica zabio deset golova. No, pravu je eksploziju doživio na početku ove sezone. Zabio je dva gola Barceloni u Superkupu, a u nedjelju je na sjajan način zamijenio Cristiana Ronalda te dvaput pogodio i spasio bod Realu u remiju 2:2 protiv Valencije.

Mnogi ga vide kao nasljednika Cristiana Ronalda u Realu, a jedan od njih je i Constantin Galca, čovjek koji je s njim radio u Espanyolu.

asensio

"On može biti nasljednik Ronalda u Realu. Jer svaki igrač u nekom trenutku mora biti zamijenjen. Asensio je dovoljno dobar da bude ključan igrač Reala nakon Ronalda", kaže za Goal Galca pa dodaje: "Iznenađuje me koliko je jak u glavi i kako razmišlja. Za njegove godine, nevjerovatno je zreo. Ima jasnu ideju i zna što želi te kako do toga doći. Nadam se da jednog dana može osvojiti Zlatnu loptu. Ima talent za to."

Asensiju je tek 21 godina i s pravom se treba pitati ima li za njega već sad mjesta da konstantno igra u prvih 11 u konkurenciji Ronalda, Balea i Benzeme. Prema onome što je pokazao dosad odgovor je - da. Jer mladi Španac sigurno je pokazao više od Balea i Benzeme.

asensio

Asensija se ovog ljeta i povezivalo s transferom u Arsenal, no jasno je da nakon ovakvih predstava u Realu nisu glupi da se riješe budućnosti kluba. Pitanje je i koliko bi Kraljevi mogli tražiti za njega. Jer ako Dembele vrijedi 150 miliona eura, Lukaku 80, koliko bi Real mogao dobiti za sjajnog Asensija. Usuđujemo se reći puno više od njih, za Real je trenutno neprocjenjiv... I da on nije samo budućnost kraljevskog kluba, on je kraljevska sadašnjost...

Učitaj još novosti