25. 04. 2018 - 22:51
Konačno riješen "misterij" oko prodaje Mohameda Salaha za samo...
907
Shares
Konačno riješen

BILI SMO PRISILJENI!

Konačno riješen "misterij" oko prodaje Mohameda Salaha za samo 42 miliona eura!

25. 04. 2018 - 22:51
0
Shares

Mohamed Salah uništio je svoj "dojučerašnji" klub Romu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. S dva gola i dvije asistencije predvodio je Liverpool do 5:2 pobjede i doveo ga na prag finala u Kijevu. Mnogi se pitaju zašto je Roma prodala tako sjajnog igrača prošlog ljeta i to za svega 42 miliona eura!? Podsjetimo, lani je PSG doveo Neymara za 222 miliona eura, a ovo će ljeto platiti Kyliana Mbappea 178. Nalaže se logično pitanje zašto je Salah toliko bio jeftin, a odgovor sportskog direktora Rome je vrlo jednostavan.

"UEFA nas je prisilila na to".

Posljednjih nekoliko godina UEFA provodi sve strožije mjere poštivanja financijskog fair-playa, pa je tako u utorak donijela odluku da se zbog nepoštivanja istog iz Europe na tri sezone izbaci grčki velikan Panathinaikos. Ista bi sudbina, tvrdi Monchi, snašla i Romu da prošlog ljeta nije prodala Egipćanina.

"Istina je, ja sam prodao Salaha, ali na to su me prisilila UEFA-ina pravila. Morali smo prodati do 30. jula. Da nismo, sada ne bi igrali u polufinalu Lige prvaka. Klupski račun je bio pod striktnim nadzorom UEFA-e. Kada sam dolazio u klub bila je na stolu ponuda od 30 miliona, ali uspjeli smo je s bonusima podignuti na 50", ispričao je Monchi, te zaključio: "Ukratko, napravili smo najbolje što smo mogli u tom trenutku. Nisam očekivao da će tržište nakon toga eksplodirati i da će se za onakve iznose prodavati igrači. Čestitam Liverpoolu na velikom poslu".

Ukupno je Roma prošlog ljeta prodala igrače u vrijednosti 150 miliona eura, a dovela za malo više od 93 miliona.

Učitaj još novosti