25. 04. 2018 - 22:48
Karijera u opasnosti: Zvijezda Tottenhama u roku od dvije...
907
Shares
Karijera u opasnosti: Zvijezda Tottenhama u roku od dvije godine mora u vojsku, a preostao mu je samo jedan izlaz

HEUNG-MIN SON

Karijera u opasnosti: Zvijezda Tottenhama u roku od dvije godine mora u vojsku, a preostao mu je samo jedan izlaz

Sport.ba/Germanijak
25. 04. 2018 - 22:48
0
Shares

Ozbiljne probleme ima zvijezda Tottenhama, Heung-Min Son, 25-godišnje krilo. On je u Europu stigao 2008. godine kao 16-godišnjak u dresu HSV, a preko Hamburga i Bayera Leverkusena stigao je 2015. do Tottenhama gdje je u posljednje dvije sezone sjajan i nezamjenjiv.

Ipak, njegova je karijera u ozbiljnoj opasnosti. Naime, svi mladići iz Južne Koreje do svoje 27. godine moraju odslužiti vojni rok u trajanju od 21 mjeseca. Takav je zakon te države i Son tu ne može napraviti ništa, a jedino što bi ga moglo izvući je zlato na Azijskim igrama ili Olimpijadi. Olimpijadu neće dočekati prije 27. rođendana, ali zato su pred njim Azijske igre.

son

Njegov je plan ići igrati na Azijske igre za U-23 reprezentaciju svoje zemlje koja je jedan od favorita natjecanja čije će finale biti 1. septembra, a igra se tijekom avgusta. Plan mu je tamo osvojiti zlato s Južnom Korejom kako bi se spasio od služenja vojske koja bi mu uzela sigurno dvije sezone i vrlo vjerovatno ozbiljno ugrozila karijeru. Ne vjerujemo da bi Tottenham imao razumijevanja za to, a nekako ne vjerujemo ni da će oko odlaska na Azijske igre.

Premier liga počinje 11. avgusta i Spursi bi jednog od najboljih igrača morali pustiti da ode iako to nisu dužni jer te igre nisu pod ingerencijom FIFA-e i Tottenham nema nikakvu obvezu pustiti ga. Ipak, Spursi razmatraju mogućnost da ga puste kako bi se oslobodio vojske jednom zauvjek, piše SkySport.

son-alli-tottenham

Jednom je već želio igrati Azijske igre, bilo je to 2014. godine gdje je imao isti cilj, zlatnu medalju i oslobođenje od vojske, ali tadašnji klub Bayer Leverkusen nije ga pustio jer za to nije imao nikakvu obavezu. Kako pišu strani mediji Spursi još nisu blizu odluke, ali razmatraju je.

Južna Koreja izborila je nastup u Rusiji gdje će Son predvoditi svoju momčad, ali čak i da tamo osvoji nerealno prvo mjesto od služenja vojske spasit će ga jedino zlato s Azijskih ili Olimpijskih igara. Ove sezone Son je zabio 12 golova u 33 prvenstvene utakmice, još je šest dodao kroz kup i Ligu prvaka.

Učitaj još novosti